Nie všetci čínski výrobcovia sa môžu pochváliť príkladnou zákazníckou podporou.

Xiaomi má na túto problematiku celkovo úplne iný názor a chce prinášať pre svoje zariadenia čo najdlhšiu podporu s rastúcou kvalitou. Čínsky gigant chce v najbližších mesiacoch priniesť pre svojich 13 zariadení najnovší Android Q. Dobrou správou je, že väčšina z týchto smartfónov dostane aktualizáciu na nový Android ešte v tomto roku.

Xiaomi spolu so svojou dcérskou spoločnosťou Redmi majú spustený beta program Androidu Q pre tri smartfóny: Mi 9, Mi Mix 3 5G a Redmi K20 Pro. Jeden z produktových manažérov spoločnosti na čínskom fóre MIUI informoval, že tieto tri telefóny dostanú konečnú verziu Androidu Q niekedy vo štvrtom kvartáli, rovnako ako nasledujúce zariadenia:

Smartfóny Redmi Note 7 a Note 7 Pro majú dostať Android Q až v prvom štvrťroku 2020.

Vo väčšine prípadov je spoločnosť Xiaomi schopná poskytovať veľké aktualizácie OS v rámci celej Číny, ale pokiaľ používate Mi smartfón v inom regióne, tak aktualizačná časová os sa môže mierne líšiť. Android Q je prisľúbený aj pre Pocophone F1. V tomto okamihu ešte nepoznáme očakávaný termín plánovanej aktualizácie pre tento model.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 9T v oficiálnom videu: Pozrite si kompletné predajné balenie globálnej verzie Redmi K20

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.