Spustenie predaja začína 17. júna.

Na „začiatku“ bola predstavená rodina zariadení Redmi K20, ktorá bude v Európe predávaná pod značkou Xiaomi a označením Mi 9T / Mi 9T Pro (Snapdragon 730 / 855). Novinka v podobe modelu Mi 9T bola pre európsky trh oficiálne predstavená 12. júna a dnešným dňom je spustený aj oficiálny predaj.

Spoločnosť Xiaomi zverejnila video, v ktorom si môžete Mi 9T pozrieť v plnej kráse, ako aj obsah predajného balenia, ktoré je vcelku tradičné. Video ďalej odkrýva základné vlastnosti a aj kľúčové funkcie smartfónu.

Rovnako ako v minulosti, tak aj teraz, Xiaomi pribalilo ku smartfónu tvrdý ochranný kryt. Zvyšná výbava zahŕňa manuálny a ďalšiu tradičnú výbavu – nástroj na vyberanie SIM karty, 18 W nabíjačku a USB-C kábel.

V ďalšej časti videa je vyzdvihnutá výbava zariadenia, ktorá zahŕňa zabudovanú čítačku odtlačkov prstov v displeji, vysúvací 20 Mpx selfie fotoaparát a veľkú 4000 mAh batériu, vďaka ktorej by malo zariadenie dosiahnuť až dvojdňovú výdrž na jedno nabitie. Mi 9T rozhodne zaujme aj pri pohľade na zadnú stranu, kde sa v celej svojej kráse ukazuje trojica fotoaparátov. Sami sme zvedaví ako novinka fotí.

Xiaomi Mi 9T bude dostupný v čiernej, modrej a červenej farbe, pričom posledné dve verzie budú dodávané so špeciálnym dizajnom s meniacimi sa odleskami. Čierna verzia by mala mať povrchovú úpravu z uhlíkových vlákien.

Predaj začína 17. júna

Verzia so 6 / 64 GB pamäte bude dostupná v prepočte za 329 eur, zatiaľ čo variant so 6 / 128 GB bude stáť v prepočte 369 eur. V deň spustenia predaja bude základná verzia dostupná do vypredania zásob v prepočte za 299 eur.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 9T: Klon Redmi K20 sa oficiálne predstaví už 12. júna

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.