1 GB operačnej pamäte dnes považujeme za poriadny „old-school „.

Pred necelými desiatimi rokmi bola táto kapacita úplne bežná. Keďže vývoj je neskutočne rýchly, dnes sa aj 6 GB pamäte RAM považuje za štandard, pričom 16 GB pamäte RAM už môžeme nájsť pri niektorých vlajkových modeloch.

Aktuálne spoločnosť Xiaomi prichádza s technológiou RAMDISK pre lepšiu správu pamäte RAM. Aj keď myšlienka nie je nová, v smartfónoch sa objavuje po prvýkrát. RAMDISK, ako už názov napovedá, používa RAM ako úložisko. Použitím pamäte RAM ako úložiska, získate oveľa rýchlejší výkon aplikácie alebo hry. Keďže je táto technológia pre smartfóny nová, je k dispozícii v skúšobnom režime. Ak vlastníte model Mi 10 Ultra so 16 GB LPDDR5 RAM, môžete túto technológiu vyskúšať

Xiaomi Ramdisk

Zdroj: GizChina

Keďže “RAM-kaMi 10 Ultra je skutočne rýchla (44 GB/s – 25× rýchlejšia ako interná pamäť), tento smartfón je najvhodnejším kandidátom z portfólia Xiaomi, ktorý ako prvý získava funkciu RAMDISK. Pokiaľ chcete funkciu vyskúšať a vlastníte Mi 10 Ultra, navštívte Game Center a nainštalujte do svojho zariadenia RAMDISK trail. Funkcie sú momentálne veľmi obmedzené. Nová technológia podporuje iba 10 populárnych hier vrátane QQ Speed, Glory of the King a Peace Elite. 

Pre porovnanie, hre Peace Elite trvá inštalácia pomocou technológie RAMDISK 10 sekúnd. To je zhruba o 100 percent rýchlejšie ako pri bežnej inštalácii. Aj napriek výraznému zvýšeniu rýchlosti, technológia prináša aj určité nevýhody. Obmedzenie prichádza v počte hier, ktoré môžete mať kvôli kapacite pamäte RAM nainštalované. Ak nechcete stratiť údaje, hru môžete preniesť z pamäte RAM do interného úložiska. Tento krok sa odporúča ešte pred opätovným spustením zariadenia, inak sa hra z pamäte RAM odstráni. 

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 10 Ultra: Smartfónová beštia v znamení čísla 120

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.