Cenu do 500 eur by nečakal nikto.

Xiaomi uviedlo na slovenský trh najnovší robotický vysávač Robot Vacuum X20+. Ide o nástupcu vlajkovej lode Xiaomi Robot Vacuum X10+, ktorý prišiel na trh koncom roka 2022. V dobe jeho uvedenia na trh išlo o jeden z najatraktívnejších robotických vysávačov s dokovacou stanicou, ktorá ponúka automatické vyprázdňovanie, doplnenie vody a očistenie mopovacej podložky.

Robot Vacuum X10+ štartoval na Slovensku s cenovkou 969 eur a aj preto je veľkým prekvapením, že jeho nástupca, Xiaomi Robot Vacuum X20+, sa predáva za cenu iba 479 eur. Vysávač ponúka pokročilú navigáciu, ktorá kombinuje laserovú navigáciu a pomocnú kameru, výkonné vysávanie a umývanie podláh a samovyprázdňovaciu stanicu.

Xiaomi Robot Vacuum X20+ má výšku 97 mm, sací výkon 6000 Pa a je vybavený dvoma rotačnými mopmi s otáčkami 180 za minútu. Kotúče sa v prípade potreby automaticky nadvihnú do výšky až 7 mm pri detegovaní koberca.

Dokovacia stanica obsahuje vrecko na prach, ktoré sa plní po každom vysávaní a nečistoty tak stačí vyhodiť raz za zhruba 75 dní. Konkrétna doba závisí od rozlohy domácnosti a množstva prachu v nej. Dokovacia stanica tiež obsahuje 4-litrovú nádobu na dopĺňanie vody pre mopovanie a ponúka funkciu automatického umytia a vysušenia mopovacích kotúčov.

Porovnanie vysávačov Xiaomi Robot Vacuum X20+ a Xiaomi Robot Vacuum X10+Zdroj: Xiaomi
Porovnanie vysávačov Xiaomi Robot Vacuum X20+ a Xiaomi Robot Vacuum X10+

Zdroj: Xiaomi, mi-store.sk

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit