Dáva takéto riešenie zmysel?

Portál letsgodigital.org prezradil ďalší patent, ktorý získal čínsky výrobca Xiaomi. Ten si nechal patentovať koncept smartfónu so zabudovaným solárnym panelom na zadnej strane.

Takýto telefón vyzerá veľmi podobne ako ostatné smartfóny. Ponúka obrazovku, ktorá pokrýva prakticky celú prednú stranu. Na zadnej strane sa nachádza fotoaparát a solárny panel. Dá sa predpokladať, že selfie fotoaparát je vysúvací a snímač odtlačkov prstov je v displeji.

Telefón tiež pôsobí dojmom, že nie je viditeľne hrubší ako tradičné smartfóny a to aj napriek zabudovanému solárnemu panelu.

Otázkou však ostáva, či dáva takéto riešenie zmysel. S podobným konceptom prišlo LG už v roku 2010 a solárny panel vtedy umožnil 2 minúty telefonovania po 10 minútach solárneho nabíjania. Dnes sú síce panely efektívnejšie, avšak narástli aj nároky telefónov na spotrebu energie.

A keďže ide iba o patent, zatiaľ nie je isté, či Xiaomi takýto telefón niekedy reálne uvedie na trh. Očividne však s týmto konceptom minimálne experimentuje.

Patent smartfónu so solárnym panelom. Zdroj: letsgodigital.org

Zdroj: letsgodigital.org

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi A3 predstavený: Skvelý výkon, moderná výbava a jedno nemilé prekvapenie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit