Smartfóny Xiaomi dostávajú novú aplikáciu s príznačným názvom.

Volá sa Trezor aplikácií, no nie je to v pravom slova zmysle trezor na zabezpečenie dát. Aplikáciu vidíme ako miesto pre vaše widgety. Inštalácia je automatická a novú aplikáciu dostanete do systému prostredníctvom aktualizácie systémových aplikácií. Na ploche pribudne nová ikona, ktorá bude odteraz združovať rôzne widgety, avšak nemáte plnú kontrolu všetkými widgetmi, ktoré sú dostupné v smartfóne.

Ich počet je limitovaný na špeciálne typy, ktoré výrobca do aplikácie pridal. Konkrétne môže ísť o odkazy k najčastejšie používaným aplikáciám, prípadne ich funkciám. V aplikácii je ich niekoľko a máte tu možnosť napríklad spustiť Instagram, Messenger, prípadne priamo fotografovanie vo WhatsAppe alebo napríklad spustiť kalkulačku priamo vo vedeckom režime. Dá sa povedať, že ide o akési centrum prehľadných informácií o smartfóne, respektíve prístup rýchly prístup k funkciám prostredníctvom vizuálne krajších widgetov.

Výrobca by mohol v rámci väčšej využiteľnosti pridať kompletné portfólio widgetov, ktoré si môžete pridávať v Androide na hlavnú obrazovku. Tým by sa toto centrum podobalo na rozhranie iOS. Všetky widgety by ste mali na jednom mieste a aktivovali by sa stlačením samostatnej aplikácie. To by zároveň znamenalo, že nie je potrebné pridávať ďalšiu obrazovku. Ide o zaujímavý prvok a priaznivci týchto doplnkov majú možnosť ušetriť časť obrazovky, ak využijú špecifickú ponuku tejto aplikácie.

Skutočný trezor

Pod pojmom trezor aplikácií môžu mnohí chápať aj funkciu v časti Nastavenia – Ďalšie nastavenia – Druhý priestor. Tu sa dá vytvoriť samostatný profil, ktorý si budete odomykať odlišným PIN kódom alebo s iným odtlačkom prsta a bude obsahovať aplikácie a dáta v nich uložené v skrytej podobe. Takto si môžete vytvoriť sekundárne rozhranie, ale túto funkciu majú Androidy už niekoľko rokov.

xiaomi-trezor-appZdroj: TOUCHIT
xiaomi-trezor-app

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.