Medzi nimi by nemala chýbať najnovšia verzia nadstavby MIUI 11 a nové smartfóny.

Čínska spoločnosť čoskoro odštartuje svoju ďalšiu veľkú konferenciu, na ktorej predstaví zásadné novinky ešte pred koncom roka 2019. Okrem spomínanej nadstavby MIUI 11 by sme mali mali spoznať aj dva nové smartfóny s podporou 5G – Xiaomi Mi Mix 5G a Mi 9 Pro 5G. Počas konferencie by mal byť dokonca predstavený aj úplne nový televízor Mi TV.

Podľa posledných správ to vyzerá tak, že spoločnosť zmení schému pomenovania série Mi Mix. Namiesto označenia Mix 4 bude nový model označený Mi Mix 5G (nie ALPHA). Rovnako bolo pred pár dňami naznačené, že práve model Mi 9 Pro 5G príde s najrýchlejšou technológiou bezdrôtového nabíjania na svete s výkonom až 30 W. Je pravdepodobné, že Mi Mix 5G bude túto technológiu takisto využívať.

K novým 5G vlajkovým lodiam sa počas večera pridá aj nový model Mi TV, o ktorom máme pomerne málo informácií, ale predpokladá sa, že by mohol ponúknuť rozlíšenie až 8K. Fakt, že aj Xiaomi pracuje na prémiovom televízore, ktorý sa o pár dní chystá predstaviť umocňuje aj to, že o pár dní aj spoločnosť OnePlus predstaví vlastný prémiový 8K televízor. V tomto konkurenčnom boji sa predpokladá, že sily budú veľmi vyrovnané.

Očakávaným bodom večera bude aj predstavenie novej verzie systému MIUI 11. Dostupné informácie o systéme prezrádzajú, že dostane nový dizajn s prepracovanými ikonami a novými funkciami.

S blížiacim sa termínom konferencie je pravdepodobné, že v nadchádzajúcich dňoch spoznáme ďalšie podrobnosti o pripravovaných novinkách.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Nové iPhony 11 si v teste Antutu zmerali sily a prezradili aj kapacitu pamäte RAM

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.