Na pripravovanej konferencii by sme mohli spoznať viacero zaujímavých noviniek.

Spoločnosť Xiaomi sa pripravuje na uvedenie nového riešenia bezdrôtového nabíjania pre nadchádzajúce vlajkové smartfóny. Značka práve zverejnila na svojej oficiálnej stránke sociálnej siete Weibo upútavku na novú technológiu Mi Charge Turbo, ktorá bude oficiálne predstavená 9. septembra

Podľa zverejneného príspevku bude toto riešenie bezdrôtového nabíjania pravdepodobne exkluzívne pripravené až pre generáciu 5G smartfónov. 

Súčasné riešenia nabíjania pomocou kábla od Xiaomi dosahujú najvyšší výkon na úrovni 27 W a niektoré modely smartfónov, ako je napríklad Mi9, podporujú dokonca až 20 W rýchle bezdrôtové nabíjanie. Podľa špekulácií ponúkne nové Mi Charge Turbo rýchlosť bezdrôtového nabíjania až 30 W.

Ďalšie správy naznačujú, že koncom tohto mesiaca spoznáme očakávaný Xiaomi smartfón tejto jesene, model Mi Mix 4. Novinka by mala nakoniec predsalen priniesť 108 Mpx fotoaparát, ktorý vzišiel zo spolupráce Samsungu a Xiaomi, 5G funkcionalitou s čipovou sadou Snapdragon 855+.

Očakáva sa, že Mi Mix 4 bude oficiálne predstavený 24. septembra, ale nebudeme prekvapení, ak ho spoznáme už 9. septembra spolu s novým riešením rýchleho nabíjania Mi Charge Turbo.

Zdroj: PlayFulDroid

Prečítajte si aj:

Google Mapy pre Android získali novú vrstvu pre zobrazenie Street View

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.