Výrobca predlžuje prístup k najnovším funkciám a bezpečnostným opatreniam.

Aktuálne ide o smartfóny Xiaomi 11T Pro a Xiaomi 11T, ktoré budú mať až 3 generácie aktualizácií systému Android a 4 roky bezpečnostných záplat. Hoci sa táto novinka zatiaľ netýka iných zariadení, Xiaomi obhajuje svoj prístup pre potreby používateľov najnovších modelov. Sčasti sa tak napĺňa to, čo si želá Európska únia a to predĺženie podpory smartfónov. Zatiaľ to nie je povinné a firmy, ktoré budú na vybrané modely poskytovať dlhší servis tak robia nad rámec povinností. Zároveň je to pre nich schopnosť ukázať konkurenčnú výhodu.

Xiaomi tiež prehodnotí možnosť zavedenia rozšíreného systému Android a bezpečnostných aktualizácií na iné zariadenia tejto značky. Poskytnúť aktualizácie systému a bezpečnostné záplaty na všetky predchádzajúce modely smartfónov je pre Xiaomi náročná úloha. Postupné predlžovanie životnosti smartfónov Xiaomi je tiež spôsob, ako podporiť ekologické výzvy. Túto zmenu budú musieť prijať aj používatelia a meniť telefón v dlhších intervaloch.

Firma vo svojom oficiálnom stanovisku uviedla akési odmietnutie zodpovednosti. Spravidla sa dá hovoriť o tom, že deklarované aktualizácie budú spomínané smartfóny dostávať. Výnimočne sa môžu objaviť iné faktory v závislosti na trhu, čo môže ovplyvniť pravidelnosť alebo dostupnosť aktualizácií. Je však normálne, keď firma vydá aktualizáciu na niektoré trhy neskôr ako napríklad na domácom trhu.

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.