Cez hlavu a zároveň kompaktné.

Slúchadiel tohto typu nie je na trhu veľa a majú svoj charakteristický vzhľad a odlišnosť. Sú totiž orientované na plochý dizajn. Dajú sa sklopiť na zmenšenie celkového objemu pri prenášaní. Tento model je vo svojej podstate veľmi jednoduchý a na hlavu sa len založí.

Je tu nastaviteľnosť spojovacieho oblúka. V tomto smere si slúchadlá prispôsobíte. Meniť sa ale nedá vertikálne natočenie mušlí. Priľnavosť na uši je jemná a bude závisieť od nastavenia veľkosti oblúka. Ten síce treba prispôsobiť hlave, no je tu vôľa. Slúchadlá nebudú padať a mušle nebudú kvôli fixnému zaobleniu odsadené od uší.

Polstrovanie mušlí aj spojovacieho oblúka je jemné a dostatočné. K slúchadlám sa dajú pripojiť dve zariadenia naraz. Ideálna kombinácia k telefónu a notebooku. Aj pri počúvaní hudby z počítača alebo sledovaní filmov nezmeškáte hovor z vášho telefónu a môžete s nimi telefonovať.

Na ovládanie používajú dotykovú plochu na pravej mušli. Tu sa dá ovládať hlasitosť a hovory alebo prechádzať skladbami. Chválime aj to, že okrem pripojenia cez Bluetooth máte možnosť klasického káblového spojenia. Audio kábel je súčasťou balenia, rovnako aj nabíjací s konektorom microUSB. Na jedno nabitie vydržia do 10 hodín, na ich nabitie je treba 2,5 hodiny.

Slúchadlá majú dobrý hudobný prejav. Isté odchýlky v stredných až vyšších tónoch by sme našli. Avšak nič, čo by bol vyslovene nejaký problém. Basy sú nastavené tak akurát. Majú potrebnú dynamiku, no nie sú príliš silné a neznejú na úkor ostatných frekvencií.

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreYenkee YHP 15BTWE GROOVE
TypDrôtové, Bluetooth 4.0
Veľkosť meniča [mm]32
Odhlučnenie od okoliažiadne
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor
NFCnie
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]10
thumbs-up-icon

Výhody

  • Tenké s možnosťou zloženia
  • Nemajú silný prítlak na uši
  • Dobrý zvuk

thumbs-down-icon

Mínusy

  • Prijali by sme klasické pred dotykovým ovládaním

Cena: 24,99 EUR

Zapožičal: www.planeo.sk

Verdikt

Yenkee YHP 15BTWE GROOVE sú koncepčne zaujímavé slúchadlá. Vhodné pre každého, kto chce modelový typ na hlavu, no nechce veľké mušle. Tiež odporúčame každému, kto nemá rád silný prítlak. Tieto slúchadlá sú jemné a netlačia. Zvukovo s nimi budete spokojní.

Prečítajte si aj:

Yenkee YHP 205CE: Káblové slúchadlá do uší (RECENZIA)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.