Z nášho pozorovania AdBlockery prestávajú fungovať.

YouTube na jednej strane, blokovače reklám na strane druhej. Googlu sa podarilo vyrovnať sily a časť postupov na zablokovanie reklám prestala fungovať. Buď si reklamu pustíte alebo neprehráte video. A ešte jedna vsuvka – 5 reklám na alkohol v 40-minútovom videu sa nám javí ako príliš. Na Reddite sa teraz uvádza, že aktívne blokovanie reklám zapríčiní skok videa na koniec.

Nie je to ojedinelá chyba a hovorí sa aj tom, že video nemá zvuk. Tiež aj to, že posunutie pozície vedie takisto k neželanému skoku na koniec videa. Dá sa pochopiť, že Google bojuje s prvkami, ktoré porušujú zákaz používania YouTube. Reklám je ale príliš mnoho. Na druhú stranu, ak sa počet a spôsob prehrávania reklám bude dať prehliadať, motivácia prejsť na platené členstvo bude menšia.

youtube reklamy varovanieZdroj: Google

 V príspevkoch od používateľov sa na Reddite objavuje aj informácia o tom, že na Firefoxe a Chrome tieto problémy nie sú. Používateľ hovorí, že používa uBlock Origin. Naša skúsenosť ukazuje na to, že blokovanie integrované v Edge alebo Vivaldi je rozpoznané a YouTube nefunguje. Je však možné, že niektoré doplnky na blokovanie reklám fungovať budú.

Informovali sme o tom v minulosti, keď blokovače reklám vyhlásili aktualizovanie svojich schopností. To práve na základe toho, ako bude reagovať YouTube. Je teda vysoko pravdepodobné, že niekedy blokovanie fungovať nebude. Autori doplnkov budú musieť upraviť kód, ktorý by znova dokázal obísť aktualizovanú ochranu pred blokovaním zo strany Googlu. Hra na mačku a myš už dávno začala.

Zdroj: Reddit

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.