Novinka by mohla pomôcť používateľom, ktorým sa nechce sledovať všetky pre neho zaujímavé videá.

Funkcia vytvárajúca prepis informácií z videa do textovej podoby, ktorú podľa magazínu Android Police testuje Google, by mohla byť odpoveďou na množiaci sa počet informácií. Dnes sme informácia, či už textovými alebo obrazovými doslova zahltení. Už niekoľko rokov si môžete pozrieť video na YouTube zrýchlene a postupne sa pridávajú aj iné vstavané prehliadače a komponenty na webových stránkach. Pravdepodobne aj toto bude pre mnohých faktor, ako si stihnúť pozrieť viac obsahu za rovnaký čas.

Novo testovaná experimentálna funkcia, ktorú YouTube zatiaľ testuje na neznámej vzorke, by mala pomôcť používateľom v rýchlej analýze toho, čo video informačne obsahuje. Zatiaľ to funguje pre anglicky nahovorené videá a nie je jasné kedy sa funkcia dostane do bežnej prevádzky.

Tiež nie je známe, či pôjde o funkciu pre predplatiteľov YouTube Premium alebo bude funkcia plošne pre celý YouTube. Predpokladáme, že zatiaľ bude použitý anglický jazyk a v blízkej budúcnosti, po hlavnom zavedení funkcie do praxe aj ďalšie najpoužívanejšie svetové jazyky.

V súčasnosti už množstvo nástrojov umelej inteligencie vytvára stručné prehľady obsiahlejších textov vo viacerých jazykoch. Je predpoklad že ani analýza hlasu nebude umelej inteligencii robiť veľký problém.

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.