Blokovanie celkom funguje no zatiaľ sa dá chápať ako testovacia fáza.

O tom, že YouTube blokuje sledovanie svojho obsahu so zapnutým blokovaním reklamy, sme informovali. Situácia napreduje a teraz už nemáte možnosť sledovať v bežnom okne videá, ak nezakážete blokovanie reklamného obsahu. Na nový doplnok Fadblock (Friendly Adblock for YouTube), ktorý by mal používateľom zachovať prehrávanie videí a zároveň blokovať reklamy, upozornil web ghacks.net.

K tejto téme sa vyjadrila aj firma Ghostery, ktorá informovala používateľov, že testujú nový spôsob, ako blokovať obsah, ktorý služba v rámci svojich princípov považuje za nechcený (napríklad reklamy). Nateraz doplnok totiž blokuje reklamný obsah, napríklad aj na YouTube, no zároveň sa neprehrá video, ktoré chce používateľ vidieť.

Google informuje, že povolenie blokovačov, je v rozpore s používaním ich služby. Nový doplnok, ktorý sa objavil na GitHubefunguje v prehliadačoch Firefox, Chromium a Opera, sa dá stiahnuť a používať namiesto pôvodných blokovaní. Funguje tak, že reklamy sa síce zobrazia, no v priebehu niekoľkých sekúnd sú obe úvodné preskočené. Na správne fungovanie doplnku je potrebné vypnúť akékoľvek blokovanie reklám.

Situáciu sledujeme a uvidíme, ako si Google poradí s ďalším prvkom a tým je používanie YouTube v Inkognito režime. Ak totiž zapnete stránku v tomto okne prehliadača, bude fungovať, podobne ako doteraz. Počítať treba s tým, že bez uchovávania cookies a iných údajov v tomto režime, nebudete mať pôvodný komfort. To platí pre vašu históriu ako aj návrhy podľa vašich záujmov. Aj v tomto režime sa môžete prihlásiť do služby, no po zatvorení okna to budete musieť urobiť znova.

fadblockZdroj: TOUCHIT

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.