Google si za svojím rozhodnutím stojí.

Kampaň na odstavenie blokovačov reklamy začala firma už pred niekoľkými mesiacmi. Teraz sa dostala aj ku nám a situáciu prísnejšieho vynucovania dodržiavania pravidiel sledujeme už niekoľko týždňov. Prvé hlasy zo zahraničia majú ozvenu aj na Slovensku a bez povolených reklám si YouTube prehráte len ťažko.

Začalo to zobrazovaním hlásenia, ktoré sa dalo zrušiť. Neskôr sa pridalo počítadlo umožňujúce pozretie si troch videí. Teraz je situácia prísnejšia a informačné hlásenie od Googlu sa nezobrazuje. Nezobrazí sa ale ani obsah na prehrávanie a zostanete na čiernej obrazovke. Nateraz zostal funkčný spôsob zapnutie Inkognito režimu. Myslíme, že čoskoro prestane fungovať aj tento spôsob.

V príspevku siete Reddit sa hovorí aj o tom, že YouTube vám namiesto pôvodného videa nezobrazí nič a naša skúsenosť je, že dostanete iné video. Išlo o minimum prípadov. Viac sa to podobalo, akoby sme klikli vedľa a nespojili sme si toto správanie s udalosťou, za ktorou by mohol stáť Google.

Podľa vyjadrenia vývojárov stojacich za doplnkom uBlock Origin YouTube, mení táto video streamovacia služba svoje skripty dvakrát denne. Reagovať na to výrazne sťažuje vývojárom situáciu. Chvíľu potrvá, kým Google vyčerpá možné spôsoby a blokovače reklamy aktualizujú svoje filtre.

ublock origin aktualizovany ak je zelenyZdroj: Reddit

Nutné je ale dodať, že Google ponúka predplatné s názvom Premium a tam sa reklamy nezobrazujú. Možno bude stáť za zváženie zaplatenie tohto mesačného poplatku. Podporíte tým aj autorov videí. V posledných rokoch je vidieť nástup počtu aj dĺžky trvania reklám na tejto sieti. Pozeranie bez predplatného a blokovania je veľmi nepohodlné. Je to cieľom a najlepší spôsob je mať platené členstvo.

Zdroj: ghacks.net, Reddit

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.