Budú prekladané do materinského jazyka diváka.

YouTube údajne pracuje na šikovnej funkcii, ktorá sa čoskoro môže dostať do aplikácie aj na web. Portál Android Police informuje, že platforma testuje natívnu funkciu automatického prekladu, ktorá zobrazuje nielen názvy videí v preferovanom jazyku, ale aj popisy, titulky a ďalšie.YouTube takmer vždy nové funkcie testuje na malej skupine používateľov, aby získal spätnú väzbu a vylepšil ich skôr, ako budú vydané globálne.

Malému počtu používateľov sa teraz zobrazujú videá spolu s preloženými titulkami z angličtiny do portugalčiny, prípadne turečtiny. Dostupnosť funkcie automatického prekladu je povolená na strane servera, takže sa neviaže na konkrétnu verziu aplikácie.

Prvé náznaky podobnej funkcie prekladu boli videné už v roku 2019. Teraz, keď niekoľko ďalších používateľov videlo vo svojom YouTube kanáli novú funkciu prekladu, s jej prevedením nemusia byť spokojní. Je to predovšetkým preto, že túto možnosť momentálne nevedia vypnúť.

Aj používanie funkcie automatického prekladu pre video titulky je prínosné pre väčšinu typov vzdelávacieho obsahu, pri preklade sa pritom môže stratiť podstata textu alebo typické výrazové prvky, ktoré sa nachádzajú iba v originálnom jazyku.

Zdroj: AndroidPolice, PhoneArena

Prečítajte si aj:

Telegram na webe prináša novinky podobné mobilnej verzii

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.