Aplikácia, ktorá nabrala na popularite prináša novinky do webového rozhrania.

Kauza s aplikáciou WhatsApp pomohla nielen Telegramu. Web ghacks.net priniesol informácie o vylepšeniach webového rozhrania. Najnovšiu verziu získate najrýchlejšie priamym odkazom na súbor APK zo stránky výrobcu. Následne si bude aplikácia sťahovať aktualizácie rýchlejšie, ako by ste ich dostávali cez Google Play.

Na webe sú dostupné dve verzie, jedna označená ako Telegram K a druhá ako Telegram Z. Popravde, sú tak podobné, že asi nemá zmysel zaoberať sa tým, ktorú je vhodnejšie použiť. Nájsť niekoľko praktických rozdielov vám dá zabrať, ak ich vôbec budete považovať za relevantné rozdiely.

Medzi novinky patrí tmavý režim, ktorý teraz môžete použiť na webovej verzii, nielen v tej mobilnej. Takisto sú dostupné aj animované nálepky alebo chatovacie zložky. Práve tie v minulosti neboli podporované.

Podporu platieb zaviedol Telegram už v roku 2017, avšak teraz ju rozširuje o osem ďalších služieb. Toto pre našu krajinu nemá asi veľký význam, treba sa na to ale pozerať z celosvetového pohľadu. Podľa aplikácie nie sú ukladané žiadne informácie o platbách a pôsobí len ako prostredník, navyše bez provízie.

Praktickou vlastnosťou je zobrazovanie odpočtu pri naplánovaných hlasových hovoroch a lepšia správa pre vytvorenie skupinového hovoru. Takto sa bude dať aplikácia používať jednoduchšie aj v rámci tímov a administrátori si s prípravou hovoru ušetria robotu.

Veľká časť používateľov používa aplikácie pravdepodobne primárne cez smartfón. Webovú aplikáciu má snáď každá chatovacia služba. Prihlasovanie do Telegramu je podobné ako do WhatsAppu na webe alebo do aplikácie pre Windows. Teda naskenovaním WR kódu, tu navyše aj so zadaním hesla.

telegram web

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Čo je to Telegram?

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.