Offline režim nie je aktuálne na Slovensku dostupný.

Google minulý rok v septembri oznámil, že pripravuje novú aplikáciu pre Android s názvom YouTube Go. Ide o aplikáciu na sledovanie YouTube videí, ktorá sa však v porovnaní s hlavným klientom odlišuje tým, že podporuje aj offline režim. Takisto ponúka ďalšie spôsoby, ako sledovať videá a šetriť pri tom dáta.

Koncept aplikácie spočíva v tom, že si videá stiahnete priamo do telefónu doma alebo cez Wi-Fi hotspot. Stiahnuté videá môžete zdieľať aj s ostatnými používateľmi priamo cez aplikáciu – stačí ich poslať alebo prijať pomocou špecifickej funkcie. Telefóny sa v takomto prípade k sebe pripoja cez ad-hoc Wi-Fi a videá sa presunú z jedného smartfónu do druhého bez spotreby mobilných dát.

Aplikácia YouTube Go je už dostupná v obchode Google Play pre účely testovania. Aktuálne si ju však môžu stiahnuť iba používatelia z Indie. Práve táto krajina je jedným z dôvodov, prečo aplikácia vôbec vznikla. Google chce rozšíriť popularitu a využiteľnosť služby YouTube aj v krajinách, kde je horšia dostupnosť cenovo dostupného mobilného internetu. Riešením je offline režim.

YouTube Go nájdete aj na webe APK Mirror, avšak aplikáciu nemá zmysel inštalovať. Ako sme otestovali v redakcii, offline režim u nás zatiaľ nefunguje. A je otázne, či vôbec Google sprístupní YouTube Go globálne, alebo bude služba dostupná iba v krajinách, ako je India.

App Store

Aplikácia YouTube Go v obchode Google Play. Pre našu krajinu zatiaľ nie je dostupná a možno ani nikdy nebude

Zdroj: The Next Web

Prečítajte si aj:

Tipy a triky: Táto užitočná skratka uľahčí sledovanie YouTube videí na smartfóne či tablete

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit