Skontrolujte si nastavenie histórie sledovania.

Google počas ostatných rokov vykonal zmeny, ktoré majú vplyv na fungovanie viacerých aplikácií a služieb. Ide predovšetkým o inteligentné funkcie naprieč viacerými aplikáciami spoločnosti. Ďalšia dôležitá zmena sa dostáva do aplikácie YouTube, ktorá nadobudla platnosť 8. augusta. Jej rozšírenie pravdepodobne zaberie spoločnosti Google niekoľko mesiacov, pokým ju dokáže rozšíriť na všetkých prihlásených používateľov. Portál AndroidAuthority informuje, že YouTube prestane zobrazovať odporúčania videí tým používateľom, ktorí majú vypnutú históriu sledovania. Podrobnosti sa objavili aj na stránke podpory spoločnosti Google.

Pokiaľ si teda históriu videí vymažete a necháte vypnutú, tak vaša domovská stránka s kanálom odporúčaní môže byť v službe YouTube čoskoro prázdna. Zmena sa týka webu, ale aj mobilných zariadení. Zdroj zároveň informuje, že stále budete mať prístup k vyhľadávaciemu panelu, ako aj k ponuke na ľavej strane obrazovky. 

YouTube túto zmenu odôvodňuje tým, že nové prostredie umožní používateľom vyhľadávať a prechádzať kanály, ktoré odoberajú bez toho, aby ich vyrušovali navrhované videá. S tým samozrejme nesúhlasia používatelia, ktorí si z nejakého dôvodu históriu sledovania videí nechcú zapnúť.

Túto novú skúsenosť spúšťame preto, aby bolo jasnejšie, ktoré funkcie YouTube sa pri poskytovaní odporúčaní videí spoliehajú na históriu sledovania, a aby bola prehľadnejšia pre tých z vás, ktorí uprednostňujú vyhľadávanie pred prezeraním odporúčaní,“ vysvetľuje YouTube vo svojom príspevku na podporu.

Zdá sa, že problémom sú používatelia, ktorí nie sú v službe YouTube prihlásení, a k tomu majú aj vypnutú históriu sledovania. Google chce pravdepodobne získať ešte lepší prehľad o ich správaní a zistiť, ktorí používatelia sa pri sledovaní videí spoliehajú na odporúčania, a ktorí na vyhľadávanie.

Hoci zmena sa bude v YouTube zavádzať veľmi pomaly, uistite sa, že históriu sledovania máte zapnutú. Teda iba v prípade, že sa chcete pri navrhovaní nových videí spoliehať na algoritmus YouTube.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.