Informáciu o zmene podmienok avizoval už skôr.

Nové podmienky pripomína kvôli blížiacemu sa termínu pre používateľov mimo USA. Ide o 1. jún 2021, kedy vstúpi do platnosti nielen ochrana samotných používateľov ale aj monetizovanie kanálov. Táto zmena sčasti prebehla v minulosti, podmienky Google aktualizoval už v novembri minulého roka.

Zmeny sa týkajú problematiky rozpoznávania tvárí. Ako sa uvádza v zmluvných podmienkach bez súhlasu dotknutej osoby sa nesmú zhromažďovať žiadne údaje, ktoré by viedli k identifikácii osoby.

Speňaženie videa je téma, ktorá bola diskutovaná už minulý rok a teda ide o to, že YouTube bude môcť vložiť reklamy aj do videí, ktorých kanál nie je prihlásený v Partnerskom programe YouTube. Podľa týchto podmienok je pravdepodobne lepšie svoj kanál do tohto programu zapojiť, budete tak mať aspoň časť príjmov, o ktoré by sa Google s vami inak nepodelil.

Ďalší výňatok zo zmien v podmienkach sa týka automatickej zrážky dane v USA. Bude ich považovať za autorské platby. Avšak to neznamená, že na území mimo USA ste od dane oslobodení. V prípade, že k zrážkam daní nedochádza automaticky zo strany poskytovateľa služby, budete ich musieť vykonávať sami.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Ako zablokovať komentáre na YouTube a iných stránkach?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.