Už nebudete viac potrebovať aplikácie tretích strán.

YouTube je jednou z najväčších streamovacích platforiem na svete, čomu zodpovedá aj obrovská predplatiteľská základňa YouTube Music a YouTube Premium, ktorá celosvetovo presiahla 100 miliónov používateľov. Netreba však zdôrazňovať, že aj konkurencia YouTubu je čoraz silnejšia, čiže platforma patriaca Googlu musí neustále skvalitňovať svoje služby a pridávať nové funkcie. Iba tak si dokáže nielenže upevňovať svoju pozíciu na trhu, ale aj rásť.

Portál PhoneArena informuje, že YouTube Music v súčasnosti zavádza novú funkciu na rozpoznávanie skladieb. Novinku v ponuke aplikácie nájdete v pravom hornom rohu po kliknutí na lupu. Po sprístupnení vyhľadávacieho poľa sa zobrazí aj mikrofón, na ktorý keď kliknete, tak sa sprístupní rovnaká obrazovka s ponukou hlas/skladba ako v hlavnej aplikácii YouTube. 

Pokým v YouTube pre Android je táto funkcia vyhľadávania skladieb už nejaký čas dostupná, tak teraz sa pomaly dostáva aj do verzie YouTube Music. Ak chcete funkciu vyhľadávanie skladieb použiť aj v YT Music, tak je potrebné kliknúť na kartu „Skladba“ namiesto „Hlas“. Skladbu, ktorej názov chcete zistiť, môžete buď prehrať, zaspievať alebo zahmkať. Ostatné už nechajte na AI, aby vám ponúkla relevantné výsledky. Ide teda o podobné funkcie, ktoré ponúka aplikácia Shazam. Tú už čoskoro nebudete potrebovať.

Obrazovka vyhľadávania Hlas / Skladba z YouTube mieri aj do aplikácie Music

Dobrou správou je, že funkcia vyhľadávania skladieb v YouTube Music je dostupná aj pre prvých používateľov systému iOS, čo znamená, že nebude exkluzívne dostupná iba pre Android. Zaradenie tejto funkcie priamo do aplikácie YouTube Music je veľmi praktické, pretože už nebude potrebné mať nainštalované aplikácie tretích strán na rozpoznávanie skladieb. Celej platforme YouTube zároveň pridáva bonusové body, ktoré jej pomôžu v konkurenčnom boji. 

Novú funkciu rozpoznávania skladieb v YT Music sme preveril aj v redakcii, avšak zatiaľ nie je dostupná. To sa však môže v najbližších dňoch zmeniť. 

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.