Zatiaľ ide len o náznaky, no off-line funkciu by sme uvítali.

Podľa webu Tech Crunch sa objavila informácia o tom, že webová aplikácia YouTube Music bude podporovať sťahovanie skladieb. Táto funkcia je bežná pre aplikácie, no menej často býva dostupná v rámci webových aplikácií. Prehrávanie skladieb by nemuselo vyžadovať pripojenie na internet.

Na webe siete Reddit sa objavil obrázok, ktorý túto funkciu charakterizuje. Konkrétne sa na ňom dá vidieť ikona podobná v iných aplikáciách ako napríklad Spotify. Na sťahovanie obsahu by používateľ nepotreboval natívnu aplikáciu. Je to podobný prípad ako pri Netflixe. Na smartfóne a tablete sa dajú filmy a seriály stiahnuť do zariadenia. Toto je možné urobiť aj v prostredí Windows po stiahnutí aplikácie z Microsoft Store. Webový prehliadač to neumožňuje.

Ak by bola novinka zapracovaná do finálnej verzie, v rozhraní pribudne nová položka s názvom Stiahnuté súbory. YouTube Music upozorňuje na to, že súbory zostávajú v zariadení dostupné len po pripojení zariadenia do internetu aspoň raz za 30 dní. Zrejme majú na mysli aj použitie samotnej služby alebo aspoň využitie iných služieb Googlu, ktoré by mohli overiť pripojenie. Je to štandardná ochrana proti softvérovému pirátstvu.

Youtube Music web appZdroj: A_Living_Speed_Bump / Reddit

Zdroj: Tech Crunch

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.