Odteraz môžete počúvať youtubové videá aj bez predplatného Premium.

Potrebujete na to prehliadač Vivaldi pre Android, ktorý spustil novú funkciu a tou je prehrávanie audia aj keď máte zobrazenú inú kartu v prehliadači alebo prehliadač minimalizujete. Toto je vítaná novinka pre všetkých, ktorí si obľúbili YouTube ako hlavnú platformu, či už na zábavu, alebo sledovanie či počúvania spravodajstva.

Nová funkcia sa netýka len portálu YouTube, ale akéhokoľvek audia či videá obsahu. Ide o jednu z hlavných noviniek verzie 5.7. Doteraz mali túto možnosť len predplatitelia kanálu YouTube Premium v natívnej aplikácii. Pre tých z vás, ktorí Premium nemáte, platí vyššie uvedený postup. Musíte stránku načítať v prehliadači Vivaldi a mať povolenú možnosť Prehrávanie audia na pozadí v nastaveniach prehliadača. Novinka je predvolene aktivovaná, treba ju zapnúť dodatočne a prehliadač reštartovať.

vivaldi video optionsZdroj: Vivaldi

V prehliadači pribudla ešte jedna funkcia a tá rovnako súvisí s video obsahom. Položka Autoplay Videos sa nachádza v sekcii Nastavenia webu. Túto sekciu majú prehliadače pre Android plošne a definujete v nej možnosť používať hardvérové komponenty telefónu ako napríklad prístup k USB rozhraniu alebo akým spôsobom sa budú zobrazovať stránky, prípadne možnosť prihlasovania tretích strán.

vivaldi video optionsZdroj: Vivaldi
vivaldi video options

Nová funkcia ako už jej názov hovorí, má na starosti blokovanie automatického prehrávania videa na načítaných stránkach. Jej prínos bude nielen na stránkach s priamym video obsahom, ale aj s reklamným videom, ktoré sa spúšťa automaticky.

Zdroj: Vivaldi

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.