Funkcia sa prvýkrát objavila už na jeseň 2020. 

YouTube umožňuje predplatiteľom služby Premium na obmedzený čas vyskúšať viaceré experimentálne funkcie. Jednou takou je aj okamžitý preklad komentárov. V dnešnej dobe nie je problém porozumieť množstvu cudzojazyčných textov, vrátane angličtiny. Problém väčšinou nastáva až pri textoch, ktoré sú napísané napríklad v japončine alebo čínštine.

Vtedy vzniká výrazná jazyková bariéra, ktorú môže zmierniť okamžitý preklad textu, napríklad do angličtiny. YouTube teraz umožňuje vyskúšať experimentálnu funkciu „Preložiť„, ktorá sa nachádza priamo pod komentárom. Ťuknutím na vyhradené tlačidlo sa text preloží. Pre návrat k pôvodnému textu stačí kliknúť na tlačidlo „Zobraziť pôvodné„.

Funkciu je možné zapnúť v sekcii experimentálnych funkcií stránky a je k dispozícii do 9. septembra pre najnovšie verzie aplikácií pre Android aj iOS.

Nateraz nie je známe, kedy sa táto možnosť prekladu rozšíri globálne pre všetky jazyky. V redakcii sme funkciu vyskúšali a aj napriek primárnemu nastaveniu zariadenia do slovenčiny, text bol prekladaný iba do angličtiny (napríklad zo španielčiny). 

Rozhodne však snahu priniesť priamy preklad do sekcie komentárov chválime.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.