Už skôr sa objavila v systéme Android.

Jednou z najotravnejších vecí na YouTube je rozdielna hlasitosť videí. Zatiaľ čo v prvom prípade zvuk nie je až tak dobre počuť, tak v druhom prípade musíte hlasitosť ubrať, aby ste neohluchli. Ani jedna z týchto situácií pritom nie je príjemná. Aj Google sa však na ne rozhodol reagovať novinkou, ktorá upraví hlasitosť videí na stabilnú hodnotu. Nová funkcia má aj príznačný názov „stabilná hlasitosť„. Po jej zavedení automaticky vyrovnáva rozdiely v hlasitosti videí na primeranú úroveň. To znamená, že zvyšuje hlasitosť tichých pasáží a znižuje ju v prípade hlasných pasáží.

Pokiaľ pozeráte video na smartfóne a máte nasadené slúchadlá, tak problém s rozdielnou hlasitosťou možno ani nevnímate. Horšie je to v prípade pozerania YouTube na televízore, kde pri odlišných hlasitostiach videí neustále meníte nastavenia televízora, čo je veľmi otravné a pôsobí to rušivo.

Liekom na túto chorobu” je pridanie nastavenia stabilnej hlasitosti do aplikácie YouTube pre Android TV a Google TV. Ak si teda túto funkciu zapnete, tak už nebudete musieť manuálne meniť hlasitosť videí, pretože všetko za vás spraví YouTube. Tichá pasáže videí by mali byť zrozumiteľnejšie a tie hlasné nebudú predstavovať nápor na ušné bubienky a nervovú sústavu.

YouTube pre Android a Google TV dostáva ďalšiu užitočnú funkciu
Zdroj: 9to5google
Stabilná hlasitosť v aplikácii YouTube pre Android TV a Google TV

Funkciu stabilnej hlasitosti nájdete počas prehrávania videa v nastaveniach. Stačí kliknúť na ozubené koliesko a vybrať možnosť “stabilná hlasitosť”. Táto funkcia je predvolene zapnutá. Ak si ju neželáte používať, tak stačí ju v tejto ponuke manuálne vypnúť. Stabilná hlasitosť však nie je až tak celkom nová. Objavila sa pred nejakým časom v aplikácii YouTube pre Android. V systémoch pre televízory však ide o novinku, vďaka ktorej bude používanie aplikácie YouTube pohodlnejšie.

Majte však na pamäti, že jej fungovanie sa zatiaľ nemusí zaobísť bez chýb. Ide predovšetkým o videá, v ktorých sa objavuje veľa rôznych zvukov. Rovnako sa po zapnutí stabilnej hlasitosti nemusí používateľom páčiť vplyv na kvalitu prehrávanej hudby.

V každom prípade je isté, že funkcia bude pre veľa používateľov prínosom pri pozeraní YouTube videí v systémoch Android TV a Google TV. Ak chcete novinku vyskúšať, tak aplikáciu YouTube musíte aktualizovať na verziu 4.40.303.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.