Platforma avšak aj pomerne často experimentuje.

Spoločnosť síce tieto novinky používateľom aplikácie YouTube Premium na vyhradený čas sprístupní, čo však nezaručuje, že sa nakoniec aj dostanú do jej hlavnej verzie. Pokým sa v tejto experimentálnej sekcii aktuálne objavili funkcie, ktoré umožnia vyhnúť sa neúmyselným klepnutiam pomocou uzamknutej obrazovky, alebo umožnia dlhým stlačením pozerať dvakrát rýchlejšie, tak na videoplatforme sa začala objavovať aj funkcia, ktorá by mala byť na základe indícií z portálu AndroidAuthority čoskoro dostupná pre všetkých.

Novinka má označenie Stabilná hlasitosť, avšak zatiaľ nie je dostupná pre všetkých. Pokiaľ by ste boli medzi prvými používateľmi, ktorí dostanú túto funkciu, tak sa vám zobrazí pod možnosťou Ambient mode v ponuke s nastaveniami videa.

V aplikácii YouTube pre Android a iOS sa začína objavovať funkcia Stabilná hlasitosť (Stable Volume)Zdroj: Reddit/OwenTheHugger
V aplikácii YouTube pre Android a iOS sa začína objavovať funkcia Stabilná hlasitosť (Stable Volume)

Rovnako sa nikde neobjavili potvrdzujúce informácie, čo by mala táto funkcia robiť. Na základe pomerne jasného názvu je pritom pravdepodobné, že bude kontrolovať a vyrovnávať hlasitosť medzi videami. Zdroj dodáva, že to by mohlo používateľom služby YouTube pomôcť vyhnúť sa náhlej zmene v hlasitosti, alebo náhodnému poklesu úrovne hlasitosti, pri sledovaní videí od rôznych tvorcov a kanálov. 

Zatiaľ však nie je ani jasné, akým spôsobom táto funkcia pracuje, alebo ako rozpoznáva a optimalizuje úrovne hlasitosti naprieč videami. Je však možné, že Google v tomto prípade využíva určitú formu umelej inteligencie.

V redakcii sme prítomnosť tejto funkcie v zariadeniach so systémami iOS a Android preverili, avšak v aplikácii YouTube sa nám zatiaľ neobjavila.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.