Tlačidlá pod videami budú oválne.

YouTube svoj dizajn mení pomerne často a aplikácia pre Android získava aj veľa praktických vylepšení pre divákov aj tvorcov. YouTube však doteraz nedostal plnohodnotný vzhľad v štýle Material You. Zdá sa, že teraz sa to začína pomaly meniť.

Portál AndroidPolice informuje, že YouTube dáva tlačidlám pod videami úplne nový vzhľad, ktorý vychádza z pravidiel Material Design 3. Aj napriek tomu, že v najnovšej verzii aplikácie sa ikony zmenili iba minimálne, teraz sú menšie a ohraničené oválnymi bublinami v tvare piluliek vrátane kombinovanej karty Páči sa mi / Nepáči sa mi.

Hoci výsledok je pomerne výrazný, nemá žiadny vplyv na zobrazovanú ponuku. Skôr si myslíme, že ide o celkové sprehľadnenie aplikácie a to aj napriek tomu, že ikony a samotný text sa zmenšili. To pravdepodobne spôsobili pravidlá dizajnu Material You, ktorý sa dostáva do všetkých aplikácií spoločnosti Google

Nový dizajn je prvým náznakom toho, že YouTube konečne pripravuje podporu dizajnu Material You, hoci je celkom možné, že aplikácia sa bude držať niektorých základných dizajnových prvkov, ktoré už poznáme.

Širšie sprístupnenie nového dizajnu nie je aktuálne známe.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.