Ďalšie možnosti nastavenia sa vždy hodia.

Aj keď je YouTube najpopulárnejšou aplikáciou na streamovanie videa, nie každý používateľ má pri prehrávaní videí rovnaké preferencie alebo potreby. V tejto súvislosti YouTube zavádza komplexnejšiu sadu ovládacích prvkov so zameraním na kvalitu prehrávania.

Doteraz boli dostupné individuálne predvoľby nastavenia kvality videí a voľba Auto, ktorá automaticky mení kvalitu v závislosti od rýchlosti internetového pripojenia. Novšie ovládacie prvky ponúkajú podrobnejšiu kontrolu a uspokoja preferencie oveľa širšieho publika so štyrmi základnými voľbami.

Prvá voľba umožní nastaviť Vyššiu kvalitu obrazu, ktorá využíva viac dát. YouTube síce neuviedol detaily, ale táto voľba bude pravdepodobne ponúkať rozlíšenie 720p a vyššie. Ak však máte obmedzený objem dát, je možné zvoliť druhú možnosť – Šetrič dát. Predvoľby kvality streamovania je možné nastaviť samostatne pre mobilné dáta a WiFi.

Možnosť Auto je stále dostupná a bude rovnako dynamicky upravovať kvalitu videa v závislosti od možností siete. Nakoniec je tu voľba Pokročilého nastavenia, ktorá umožní zvoliť konkrétne rozlíšenie, v ktorom sa má video prehrávať až do rozlíšenia 4K.

Nové možnosti nastavenia kvality sa začínajú dostávať do čoraz väčšieho počtu zariadení.

Zdroj: AndroidPolice

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Google Meet sa chce páčiť ešte viac: Nová aktualizácia je toho dôkazom

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.