Čoskoro bude sprístupnené jednoduché nahrávanie hlasového komentára.

Pri pohľade do histórie zistíme, že YouTube Shorts sú tu iba veľmi krátky čas. Od roku 2020 si však stihli vybudovať pomerne veľkú základňu používateľov, takže to vyzerá tak, že Google túto funkciu tak skoro nezruší. Práve naopak. 

Keďže ide o priameho konkurenta služby TikTok, v Shorts sa nachádza pomerne veľká časť funkcií, ktoré nájdeme aj v prípade TikToku. V aplikácii je tak možné upravovať 60 sekundové videá, ku ktorým je možné priradiť niekoľko základných filtrov, titulkov a vykonať korekciu farieb. Najnovšie sa však zdá, že do Shorts sa dostane ďalšia novinka. Tá umožní zmeniť hlasový komentár bez použitia aplikácií tretích strán.

YouTube ShortsZdroj: YouTube
Zdroj: YouTube

Portál GSMArena informuje, že náznaky o novej funkcii boli objavené v beta verzii aplikácie YouTube. V konečnom dôsledku to znamená, že v budúcnosti sa v aplikácii objaví nové tlačidlo, ktoré umožní nahrať zvukovú stopu a jednoducho ju priradí k videu ešte pred jeho nahratím do aplikácie.

Zdroj ďalej informuje, že aktuálne nie je známy dátum sprístupnenia tejto funkcie. Nie je však vylúčené, že túto novinku uvidíme v aplikácii YouTube už o pár týždňov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.