Obsah bude možné vyhľadávať oveľa jednoduchšie.

Niektoré platformy umožňujú tvorcom vytvárať si vlastné podpisy. Používatelia tak môžu týchto tvorcov ľahšie vyhľadávať, zatiaľ čo YouTube sa k tomuto kroku pomerne dlho nedokázal odhodlať. Doteraz sa spolieha na celé URL adresy, ktoré sú veľmi ťažko zapamätateľné. Samozrejme to závisí aj od dĺžky názvu kanála. 

Nová správa z portálu Phandroid však tvrdí, že tento nedostatok sa čoskoro zmení. YouTube oficiálne potvrdil, že zavedie podporu tzv. Handles, čo tvorcom čoskoro umožní vytvárať si vlastné značky „@“ spolu s novou URL adresou. Používatelia tak môžu tieto upravené adresy rýchlo vložiť do adresného riadku v prehliadači alebo tvorcov vyhľadať priamo na YouTube.  Každý kanál bude mať jedinečnú značku, ktorá fanúšikom uľahčí objavovanie jeho obsahu.

Youtube handlesZdroj: YouTube

YouTube pri oficiálnom oznámení novinky uviedol, že Handles sa budú zobrazovať na stránkach kanálov a v sekcii Shorts, takže budú okamžite a veľmi dobre rozpoznateľné. To používateľom čoskoro umožní jednoduchšie a rýchlejšie sa označovať v komentároch, komunitných príspevkoch, popisoch videí a podobne. Rovnako to prinesie veľa výhod aj pre tvorcov, čo im v konečnom dôsledku zlepší dosah na nových divákov.

Pri Googli nie je celkom jasné, prečo mu niektoré veci trvajú tak dlho, keďže vo veľa oblastiach odvádza veľmi dobrú prácu. To isté platí aj pri funkcii Handles, ktorá sa čoskoro dostane ku všetkým používateľom. Pokým Google vydanie tejto funkcie iba pripravuje, na iných platformách je už dávno dostupná. Prečo tomu tak je, zostane asi záhadou.

Youtube handlesZdroj: YouTube

Je však možné, že na rozšírenie novinky si budú musieť niektorí tvorcovia počkať o niečo dlhšie. Vlastné podpisy sú rozhodne vítané.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.