Vytvorte si vlastné poradie toho, čo chcete pozerať.

YouTube predplatiteľom služby Premium v priebehu roka sprístupňuje experimentálne funkcie, ktoré sú pre ich dostupné na obmedzený čas. Ide predovšetkým o funkcie, ktoré majú potenciál natrvalo sa dostať do hlavnej verzie aplikácie. Jednou z nich je aj funkcia Poradie, ktorá je teraz dostupná v systémoch iOS a Android.

Pokiaľ však používate YouTube Premium na počítači alebo televízore, tak pre vás táto experimentálna funkcia nebude neznáme. Teraz sa však konečne dostáva aj do mobilných zariadení. YouTube na úvodnej stránke testovacej verzie informuje, že funkciu „pridať do frontu“ bude možné vyskúšať do 28. januára 2023. Následne bude sprístupnená pre všetkých.

Pokiaľ ste predplatiteľom služby YouTube Premium, tak dostupnosť tejto funkcie sa najskôr zobrazí na hlavnej stránke medzi videami. Keď sa tak nestalo, tak kliknite na profilovú fotografiu – otvorte nastavenia a vyhľadajte položku „vyskúšať nové funkcie„. Po akceptovaní experimentálnej ponuky je potrebné aplikáciu YouTube reštartovať, aby sa funkcia Poradie zobrazila v ponuke. Funkcia sa bude následne zobrazovať pri každom videu po otvorení ponuky s tromi bodkami. 

Keď chcete video pridať do Poradia, tak kliknite na ponuku s tromi bodkami a vyberte možnosť „Prehrať ako posledné v poradí„. Zoskupené videá sa zobrazujú v ponuke v spodnej časti obrazovky. Po jej otvorení sa zoznam s videami otvorí v celoobrazovkovom režime. Umožňuje pridanie ľubovoľného videa do zoznamu, v ktorom je možné klipom meniť poradie, ale ich odtiaľ aj vymazať. 

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.