Poznali ste Stories na YouTube?

Dá sa povedať, že sociálne siete, respektíve ich prevádzkovatelia, sú celkom veľkými plagiátormi. Ak sa na niektorej z nich medzi používateľmi uchytí určitá funkcia, môžete si byť istí, že čoskoro sa v miernej pozmenenej podobe objaví aj na ďalších sociálnych sieťach.

V prípade YouTube to boli napríklad Stories teda Príbehy, ktorými sa platforma „inšpirovala“ na konkurenčnom Snapchate. Spoločnosť Google ako prevádzkovateľ však ich prevádzku ukončí 26. júna 2023, ako oznámila na svojej stránke. Vydržali teda zhruba päť rokov, keďže prvýkrát sa na YouTube objavili v roku 2017.

Funkcia YouTube Stories bola obmedzená len na mobilné zariadenia a sledovala stále aktuálny trend krátkych videí s obmedzeným časom pozretia. Po uplynutí siedmich dní sa Stories automaticky vymazali a rovnako po týždni zmiznú aj posledné takéto videá, ktoré používatelia nahrajú spomínaného 26. júna.

Namiesto Stories chce YouTube od tvorcov obsahu, aby sa zamerali viac na iné alternatívy, hlavne takzvané Shorts, ktoré sa zase veľmi ponášajú na obsah produkovaný na TikToku. Tím YouTube ale odporúča aj príspevky v rámci komunít.

Práve Shots však YouTube najviac preferuje, keďže priznáva, že medzi tvorcami, ktorí používali Shots aj Stories, práve prvé menované získavali v priemere oveľa viac odberateľov. Tvorcom obsahu teda nezostáva nič iné, len strpieť ďalší z vrtochov Google, ktorý pravidelne zabíja svoje služby, ak podľa neho nemajú dostatočne veľký počet používateľov.

Zdroj: Support.google.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.