Ocenia ju všetci rodičia, ktorí majú doma mladého youtubera.

Internet je miestom, kde veľa mladých ľudí kráča po tenkom ľade. Rovnako sú na tom aj sociálne siete, ktoré dokážu mladým ľuďom skresliť pohľad na realitu, pretože sa na ňu pozerajú cez šialené názory rôznych influencerov a YouTube hviezdičiek, ktoré sú vo veľa prípadoch doslova “mimo misu”. Aj preto YouTube prichádza s novou funkciou, ktorá umožní rodičom lepšie radiť tínedžerom, ktorí sa rozhodnú stať tvorcami, čiže youtubermi, na najväčšej streamovacej platforme na svete. Nová funkcia dohľadu tiež poskytne rodičom prehľad o tom, aký obsah ich deti nielen vytvárajú, ale aj sledujú.

Novinka umožní rodičom a ich deťom prepojiť svoje účty, po čom začnú dostávať spoločné upozornenia a prehľady. Nová funkcia v žiadnom prípade deti neoberá o slobodu obmedzovaním prístupu k obsahu na YouTube, ale rodičov informuje o ich aktivita na tejto platforme. Nová funkcia v Rodinnom centre na YouTube nadväzuje na existujúcu funkciu dohľadu pre malé deti, čo znamená, že rodičia a tínedžeri budú môcť už čoskoro prepojiť svoje účty.

Vľavo aktuálny stav v Rodinnom centre na YouTube, vpravo nová funkcia dohľadu nad účtom tínedžera

Rodinné centrum je miesto, kde budú rodičia vidieť spoločné prehľady o aktivite svojich tínedžerov na YouTube, vrátane počtu nahraných videí, odberov a komentárov. Obaja, rodičia aj tínedžeri, budú dostávať proaktívne e-mailové upozornenia pri dôležitých udalostiach. Napríklad, keď tínedžeri nahrajú video alebo začnú živé vysielanie.

YouTube informuje, že funkcia dohľadu v Rodinnom centre sa začne zavádzať tento týždeň. Ak ju chcete vyskúšať, pravidelne kontrolujte nové Rodinné centrum, či je táto novinka k dispozícii. Rodinné centrum nájdete aj vo svojom Android smartfóne po kliknutí na Moje – Nastavenia – Rodinné centrum.

Zdroj: YouTube

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.