Nespĺňali viacero kritérií.

Obchody s aplikáciami sú pre smartfóny veľmi dôležité. Počas rokov by sa mohlo zdať, že do nich aplikácie iba pribúdajú, avšak veľké množstvo je z nich aj pravidelne vyraďované.

Z analýzy spoločnosti Pixalate sa dozvedáme, že v prvej polovici roka 2021 bolo z obchodov Google Play a Apple App Store vyradených viac ako 813 000 aplikácií. Správa ďalej uvádza, že 83 % vyradených aplikácií malo napríklad problém s adresou: buď im v 78 % prípadov celkom chýbala, alebo v 5 % prípadov bola nesprávna. 

V prípade obchodu Google Play malo 66 % aplikácií problémy s vyžadovaním nebezpečných povolení. Avšak až 27 % z nich vyžadovalo prístup k GPS a 19 % vyžadovalo prístup k fotoaparátu.

Analýzou na oboch platformách prešlo viac ako 5 miliónov mobilných aplikácií. Vyradenie aplikácií zo zoznamu mohlo byť spôsobené rôznymi faktormi vrátane porušenia pravidiel obchodovania s aplikáciami alebo odstúpenia vývojára od zmluvy. Aplikácie sa najčastejšie zameriavajú na deti mladšie ako 12 rokov (89 % prípadov) alebo im chýbajú zásady ochrany osobných údajov (59 % prípadov).

Je potrebné poznamenať, že tieto aplikácie môžu zostať nainštalované v zariadeniach aj po ich stiahnutí z obchodu s aplikáciami. 

Zdroj: 9to5mac

Zdroj: 9to5mac

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.