Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Edenred, globálny líder v oblasti platobných riešení pre pracujúci svet, prináša držiteľom kariet Ticket Restaurant službu Apple Pay, ktorá mení mobilné platby na jednoduchší, bezpečnejší a vlastný štýl platenia, ktorý je zároveň rýchlejší a pohodlnejší. Edenred je hrdý na to, že mohol spojiť sily s Mastercard a Apple a prispieť tak k posilneniu pozície Slovenska medzi svetovými lídrami v oblasti využívania špičkových a bezpečných platobných technológií.

Edenred ako prvý vo svojom odbore na Slovensku spúšťa od júna službu, vďaka ktorej budú môcť držitelia stravovacích kariet Ticket Restaurant zaplatiť za obed bezkontaktne iPhonom alebo iWatchom. Majitelia stravovacích kariet Ticket Restaurant sa tak môžu tešiť z ďalšieho dosiahnutého míľnika. Po tom, ako Edenred prvý na Slovensku v spolupráci so spoločnosťou Mastercard zaviedol platbu elektronickou stravovacou kartou, predstavuje ďalšiu digitálnu inováciu. Pri platbe za obed nebudú od júna plastovú kartu potrebovať majitelia iOS zariadení.

„Môžete si zabudnúť svoju kartu, ale svoj telefón nikdy nezabudnete. Odteraz je možné platiť za obed prostredníctvom iPhone alebo iWatch u všetkých partnerov akceptujúcich bezkontaktnú platbu stravovacou kartou Ticket Restaurant,“ hovorí Cyrille Favel, generálny riaditeľ Edenred Slovakia. Počet majiteľov telefónov a hodiniek značky Apple na Slovensku stále stúpa. Svedčí o tom rebríček najpredávanejších darčekov pred Vianocami 2018 od portálu pricemania.sk.

„Prudký nárast mobilných platieb je dôkazom, že ľudia si platenie za obed mobilom veľmi obľúbili. Používanie stravovacích kariet je tak ešte rýchlejšie, jednoduchšie a bezpečnejšie,“ povedal Michal Čarný, riaditeľ Business Development spoločnosti Mastercard pre Českú republiku, Slovensko a Rakúsko. Bezpečnosť a súkromie sú základný kameň spoločnosti Apple.

Ak používate kreditnú alebo debetnú kartu s Apple Pay, skutočné čísla kariet nie sú uložené v zariadení ani na serveroch Apple. Namiesto toho sa k platbe priradí jedinečné číslo účtu zariadenia, ktoré sa zašifruje a bezpečne uloží na bezpečnostnom prvku zariadenia. Každá transakcia je autorizovaná jednorazovým jedinečným dynamickým bezpečnostným kódom. Apple Pay je ľahko nastaviteľný a používatelia budú môcť aj naďalej využívať všetky odmeny a výhody, ktoré ponúkajú kreditné a debetné karty. V obchodoch spolupracuje Apple Pay s iPhone SE, iPhone 6 a novšími a Apple Watch.

contactless payment with phone

„Snažíme sa neustále inovovať naše služby a prinášať bezpečné technologické riešenia, ktoré zákazníkom denne uľahčia život. Takouto pridanou hodnotou je aj služba Apple Pay, ktorá je ďalším krokom našej komplexnej stratégie digitalizácie. Jej dosiahnutím sme sa stali jednou z prvých spoločností na Slovensku, ktoré umožnia platby cez zariadenia Apple,“ uzatvára generálny riaditeľ spoločnosti Edenred Slovakia, Cyrille Favel.

Značky: