Opera sa v posledných mesiacoch činila a aktualizovala prehliadač na mnohých platformách, s iOS to ale trochu viazne.

Mnohí máme rovnaký prehliadač na počítači s Windows, macOS, iOS alebo Androide. Kto si synchronizuje dáta, má tak všetky záložky a históriu naprieč zariadeniami. Teraz sa objavila správa, že Opera zanevrela na platformu iOS.

V tomto roku totiž nevydala žiadnu aktualizáciu pre iOS. Otázkou teda bolo, či firma ďalej nepočíta s vývojom prehliadača applovských zariadení.

Server BetaNews sa teda pýtal Opery ako to naozaj je. Tá v súčasností aj podľa správ na Twitteri hovorí o tom, že nemá tím, ktorý by sa staral o prehliadač na tejto platforme. Všetok tým sa sústreďuje na platformu Android a tam nechýbajú aktualizácie a vylepšenia.

Podľa vyjadrení Opery nechcú skončiť s podporou iOS, no presunom kapacít na Android bude vydávania aktualizácií pre iOS pomalšie.

https://twitter.com/brianfagioli/status/868443407521382400

Rozhodne tak v budúcnosti pribudnú nové verzie aplikácie Opera Mini. Tá totiž prináša funkcie ako ukladanie stránok, videa, blokovanie reklám alebo zabudovanú čítačku správ. Zostáva teda len čakať, kým sa aj pre používateľov iOS objaví v App Store nová aktualizácia. V súčasnosti sú funkčne veľmi nabité Chrome a Firefox.

Stiahnite si:

Google Play
App Store

Zdroj: BetaNews

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.