Je to súčasť strategického partnerstva.

Samsung a Microsoft v auguste oznámili spoluprácu, v rámci ktorej budú služby Microsoftu predinštalované v zariadeniach od Samsungu. Súčasťou tejto spolupráce je možnosť zálohovať dáta do služby OneDrive. Niežeby išlo o exkluzívnu funkciu, svoje fotky či videá si môžete do OneDrive zálohovať z ľubovoľného Android zariadenia.

Samsung však v rámci tejto spolupráce začal používateľov nabádať k tomu, aby presunuli svoje dáta zo služby Samsung Cloud do úložiska Microsoftu. Nejde pritom iba o multimédiá, ale o všetky dáta.

Na novinku upozornil portál tizenhelp, pričom sa odkazuje na správu, ktorú Samsung rozposiela používateľom v Južnej Kórei. Tí už môžu svoje dáta migrovať medzi cloudovými úložiskami. Samsung v prípade aktívneho predplatného služby Samsung Cloud toto predplatné zruší a používateľom vráti peniaze. Takisto im dá extra priestor v službe OneDrive na jeden rok.

Migráciu dát do služby OneDrive potvrdil aj zástupca spoločnosti Samsung. Ten zdôraznil, že Samsung Cloud sa zmení na OneDrive, avšak Samsung svoje cloudové úložisko nezruší. Faktom však je, že pokiaľ používateľ premigruje svoje dáta do služby OneDrive, už sa nemôže vrátiť späť k používaniu Samsung Cloudu pre účely zálohovania fotiek a ďalších dát.

Dá sa očakávať, že Samsung začne migrovať dáta zo Samsung Cloudu do služby OneDrive aj v ostatných regiónoch.

Zdroj: tizenhelp

Prečítajte si aj:

Aplikácia OneDrive dostáva tmavý režim

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit