Prinášame tipy nielen pre tých, ktorí sa začínajú so smartfónom zoznamovať.

Celý proces si ukážeme na aplikáciách internetových prehliadačov v prostredí One UI od Samsungu, pričom pri iných značkách smartfónov bude postup identický. Existuje veľa dôvodov, prečo si vo svojich smartfónoch nechávame (musíme nechať) väčší počet aplikácií, ktoré majú rovnaké zameranie. Klasickým príkladom sú práve internetové prehliadače, kedy nás počas ich používania systém vyzve, aby sme si jeden z nich predvolili a používali ho ako hlavný pre viaceré činnosti, ktoré súvisia napríklad so sťahovaním súborov z internetu.

Môže nastať situácia, že ako hlavný potrebujeme dočasne používať iný prehliadač. V tomto prípade nám už systém nemusí navrhnúť (pokiaľ sa aplikácia práve nenainštalovala), jeho predvolené používania. Vtedy je potrebný zásah používateľa, aby to spravil za systém.

Postup nastavenia je veľmi jednoduchý a rýchly. Je potrebné na požadovanej aplikácii podržať prst a prejsť do Nastavení aplikácie. V ponuke Informácie o aplikácii vyhľadajte Predvolené nastavenia – Aplikácia prehliadača. Zo zobrazenej ponuky následne vyberte požadovanú aplikáciu. Následne ju môžete umiestniť na Domovskú obrazovku. Hotovo.

Rovnaký postup na predvolené používanie je možné aplikovať na všetky aplikácie, ktoré túto možnosť podporujú – napríklad Správy, Telefón, Fotoaparát a podobne.

Prečítajte si aj:

Začíname s Androidom: Ako prispôsobiť domovskú obrazovku v smartfóne Samsung Galaxy

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.