Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prvé plne elektrické BMW iX3 opustilo výrobnú linku v spoločnom podniku BMW Brilliance Automotive (BBA) v čínskom Šen-jang u.

Pracovníci v závode už 29. septembra 2020 oslávili úspešné zahájenie výroby. Franz Decker, vedúci divízie BBA pre technológie a výrobu, počas podujatia uviedol: „Dnes začneme vyrábať BMW iX3, prvý čisto elektrický model core brandu BMW. S takýmto výrobným systémom špecializovaným na vysokú kvalitu vieme dodať to, čo zákazníci po celom svete požadujú od prémiových vozidiel.“

Špičkové výrobné skúsenosti zaručujú prvotriednu kvalitu.

Okrem inteligentnej výroby a najmodernejších technológií sa výrobný závod BBA v Šen-jangu vyznačuje aj komplexným systémom riadenia kvality. Špeciálny „koncept nulových chýb“ zaisťuje splnenie globálne vysokých požiadaviek trhu s e-mobilitou.

Spoločnosť BBA dôsledne testuje všetko od batérie až po hotové vozidlo, aby zaručila kvalitu a bezpečnosť BMW iX3. Prebieha 128 mechanických testov a 994 testov funkčnosti softvéru, ktoré zaisťujú vysokú kvalitu vysokonapäťových batérií počas celého životného cyklu. Potom 140 funkčných testov kontroluje všetky aspekty vozidla počas akcelerácie, najmä za podmienok v bežnej prevádzke a na kamenistých cestách. Vďaka tomu je BMW iX3 vhodné pre všetky typy ciest a spĺňa vysoké požiadavky za rôznych jazdných situácií.

Spoločnosť BBA vyrába plne elektrické BMW iX3 na rovnakej výrobnej linke ako BMW X3 so spaľovacími motormi, čo je dôsledkom a zabezpečením vysokej úrovne efektívnosti a flexibility výroby. Počas celého projektu BMW iX3 úzko spolupracovali BMW Group divízie z výskumu a výroby, nákupu a výroby spolu so závodom BBA.

Značky: