Tento raz sa na prvej priečke miliardárov udrží Jeff Bezos pravdepodobne dlhšie ako v posledných mesiacoch, keď sa len predbiehal s Billom Gatesom.

Bloomberg v piatok upozornil na to, že hodnota majetku Jeffa Bezosa, ktorý je majiteľom spoločnosti Amazon, prekonala po prvýkrát hranicu 100 miliárd amerických dolárov. Keď to vyjadrime číslami, vyzerá to to asi takto – 100 000 000 000.

Jeff Bezos tak pravdepodobne definitívne predbehol v rebríčku miliardárov doteraz najbohatšieho človeka – Billa Gatesa. V posledných mesiacoch Bezos Gatesa už predbehol, no bolo to len krátkodobé, zvyčajne na pár hodín. Vtedy ja jednalo len o malé výkyvy na burze, ktoré posunuli Bezosa o pár stoviek miliónov dolárov pred Gatesa.

Za spomínaný nárast hodnoty majetku Bezosa môže piatkový výpredaj Black Friday, ktorý pomohol k značnému rastu Amazonu, cez ktorý podľa odhadov sa vykonalo viac ako 50 percent všetkých online predajov vykonaných počas tohto dňa v USA. Amazonu sa však darí dlhodobejšie.

Majiteľ Amazonu zároveň patrí k ľudom, ktorý držia aj značnú hotovosť. Len pred niekoľkými týždňami premenil približne miliardu dolárov z akcii na burze do hotovosti.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Kto je najbohatším človekom na svete – šéf Microsoftu alebo Amazonu?

Značky: