HONOR ukázal technológie, ako vyvíja svoju vlajkovú loď

HONOR odhalil detaily zo zákulisia vývoja vlajkovej lode Magic5 Pro. Tento telefón zaujme nielen symetrickým dizajnom, ale aj prémiovým displejom, profi foto výbavou a celkovou výkonnosťou. Prinášame pohľad do zákulisia práce výskumného a vývojového centra.

Priemyselný park HONOR
Priemyselný park HONOR

Tajomstvo revolučného systému fotoaparátov a technológie Falcon Capture

HONOR Magic5 Pro má upgradovanú celkovú softvérovú výbavu pre fotografovanie a natáčanie videí, teda to, čo značka súhrnne nazýva HONOR Image Engine. Po prvýkrát je pri mobilnom telefóne využitá nová technológia milisekundového zachytenia snímky Falcon Capture. Ide o jedno z najrýchlejších spustení uzávierky fotoaparátu. Zároveň sa tiež posúva hranicu ostrosti takto ultra rýchlo zachytenej fotky.

Testovanie automatického zaostrenia na HONOR Magic5 Pro
Testovanie automatického zaostrenia na HONOR Magic5 Pro

HONOR vo svojich laboratóriách, zameraných na testovanie kamier mobilných telefónov, vypracoval kvantitatívnu a kvalitatívnu analýzu pre vývoj vlastného AI algoritmu. Po vyriešení viacerých scenárov fotografovania v pohybe pri rôznych rýchlostiach, vzdialenosti aj svetelných podmienkach, HONOR Magic5 Pro posúva celý proces fotografovania na novú úroveň. Pre predstavu, rýchlosť automatického zaostrenia sa zvýšila o 245 % oproti predchádzajúcemu modelu.

Simulácia trasenia na HONOR Magic5 Pro
Simulácia trasenia na HONOR Magic5 Pro

HONOR Magic5 Pro prichádza s výbavou smart technológie AI Recognition a vychytávky AI Motion Sensing. Automaticky tak zachytíte ten najlepší moment aj pri veľmi rýchlom pohybe. Pri vývoji takejto funkcie HONOR spolupracoval s Qualcomm Technologies a využil Qualcomm AI Engine. Vďaka tomu dokáže zvýšiť interval vyrovnávacej pamäte z 240 na 1500 milisekúnd. S tak veľkým intervalom medzi pamäťou a smart AI ekosystémom, trénovanom na viac ako 270 000 snímkach, dokáže HONOR Magic5 Pro ostro zachytiť ten najlepší moment pri rýchlom pohybe.

HONOR strávil na upgradovaní a prepracovaní výbavy pre fotografovanie a natáčanie videí HONOR Image Engine 18 mesiacov. Tešiť sa môžeme na novú architektúru, zdrojový kód a algoritmus pre plné využitie mobilnej platformy Snapdragon.

Dlhodobé inovácie na zvýšenie ochrany očí

HONOR Magic5 Pro je vôbec prvý mobilný telefón, ktorý podporuje tzv. cirkadiánny režim displeja, nechýba ani oficiálny certifikát TÜV Rheinland Circadian Friendly. Nočný režim displeja sa prepína do režimu, ktorý reguluje modré svetlo, ale zároveň prechádza do veľmi prirodzených farieb. Podľa laboratórnych testov, takýto displej skutočne dokáže zvýšiť koncentráciu melatonínu o 20 % počas 3 hodín, a dopomáha tak ku kvalitnejšiemu spánku.

Testovanie cirkadiánneho nočného režimu displeja na HONOR Magic5 Pro a HONOR Magic Vs
Testovanie cirkadiánneho nočného režimu displeja na HONOR Magic5 Pro a HONOR Magic Vs

Pri vývoji technológie pre lepšiu ochranu očí pracuje HONOR už od roku 2016. Na základe dát pozbieraných od viac ako 10 000 používateľov, HONOR vyvinul funkciu dynamického stmievania displeja. Tá bola úspešne otestovaná, únava očí klesla o 18 % už po 45 minútach.

Testovacie centrum pre najvyššiu kontrolu kvality produktov

HONOR investoval vyše 20 miliónov dolárov do kvality testovacieho vybavenia vo vlastnom špičkovom Globálnom Compliance a testovacom centre (GCTC). Vďaka sofistikovaným testovacím zariadeniam, dokáže realizovať interné testy na okamžité overenie cez 200 certifikovaných štandardov, vrátane európskeho štandardu (CE) Conformité Européenne. Značka HONOR vďaka tomu drží kvalitu produktov vyššiu, než sú bežné štandardy.

OTA anechoická komora v Globálnom Compliance a testovacom centre
OTA anechoická komora v Globálnom Compliance a testovacom centre

Pekným príkladom je vlastná interná OTA anechoická komora, kde má HONOR dokonale kontrolované laboratórne prostredie na testovanie skúseností s mobilnou komunikáciou. Zatiaľ čo výkonnosť OTA a hodnoty SAR je obvykle ťažké vzájomne vyvážiť a ide o dva protichodné pojmy, GCTC dokáže svojim produktom poskytovať najlepší výkon OTA vo svojej triede a súčasne trvalo zachovať nižšie hodnoty SAR, čím používateľom zaisťuje bezpečnosť. Navyše si HONOR stanovil hodnotu SAR pre sériovú výrobu o 35 % nižšiu oproti požiadavkám predpisov. Testy SAR vykonáva HONOR pri každej šarži svojich zariadení. Zároveň je jediným výrobcom tzv. OEM zariadení s certifikáciou SAR spoločnosti Qualcomm pre šikovný prenos a pochváliť sa môže aj prestížnou certifikáciou SAR od spoločnosti Vodafone.

HONOR Magic5 Pro
HONOR Magic5 Pro

Od začiatku vývoja až po sériovú výrobu dodržiavajú výrobky spoločnosti HONOR najprísnejšie svetové normy. Tak si môžete byť istí, že HONOR Magic5 Pro je skutočne odolný a dôveryhodný model.

Farba, cena a dostupnosť Špičkový smartphone HONOR Magic5 Pro si môžete zaobstarať v dvoch farebných prevedeniach, jemne zelenej Meadow Green a v elegantnej čiernej Black. K dispozícii je u vybraných predajcov za cenu 1 199€  s prémiovým tabletom HONOR Pad 8 ako darček zadarmo.

Zdroje: HONOR, vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.