Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aj najlepší ventilátor nebude veľmi efektívny, ak je teplo akumulované vo vnútri skrini a nemá ako uniknúť von. Táto myšlienka sprevádzala inžinierov Zalman, keď vytvárali model Z11 Plus HF1.

Zalmanu sa podarilo dosiahnuť to, čo si zaumienili, ich produkt poskytuje hneď niekoľko možností úniku tepla. Prieduchy sú umiestnené v hornom paneli, ako aj v blízkosti pozície pre pevné disky. Aby zaistiť správnu cirkuláciu vzduchu, vzduch sa musí dostávať taktiež do vnútra skrine. Z tohto dôvodu je predný panel Z11 Plus HF1 mriežkovaný.

Niekoľko možností chladenia

V Z11 Plus HF1 je integrovaných až päť ventilátorov s možnosťou inštalácie ďalších dvoch. Vďaka tomuto riešeniu, ktoré poskytuje veľmi efektívne chladenie komponentov, prevádzka ventilátorov je primerane tichá, pretože nemusia pracovať na plný výkon. Tento model počítačovej skrine podporuje taktiež vodné chladenie, čo môže byť veľmi dôležitý fakt najmä pre tých, ktorí plánujú inštaláciu výkonného hardvéru pre použitie z najnáročnejšími hrami.

Málo miesta? To nie je prípad modelu Z11 Plus HF1

Vnútorný priestor modelu Z11 Plus HF1, Zalman zaprojektoval tak, aby si z inštaláciou komponentov poradil aj menej zručný užívateľ. Vo vnútri nájdete miesto pre montáž grafickej karty o dĺžke až do 290 mm. Napájací zdroj je možné pripevniť do spodného panelu, v ktorom nájdete tiež špeciálne otvory pre  vedenie kabeláže, vďaka čomu vám káble nebudú prekážať pri inštalácii ďalších komponentov. V tejto skrini sa dodatočne nachádza priestor pre 5,25“ mechaniku a šuplíky pre 3,5″ alebo 2,5″ disky.

Prach, vstup zakázaný!

Vnútorný priestor skrine a umiestnené v nej komponenty chráni pred prachom a inými nečistotami niekoľko prachových filtrov, takže sa vám cez priezračné akrylové okno nachádzajúce sa na bočnom paneli, naskytá pohľad na čisté a dokonale poukladané vnútro.

Jednoduchá inštalácia

Juhokórejský výrobca kladie v tomto modeli dôraz na jednoduchú inštaláciu komponentov. Pevné disky je možné inštalovať bez použitia náradia a chladič procesora bez nutnosti demontáže základnej dosky.
Cena počítačovej skrine Zalman Z11 Plus HF1 sa pohybuje na úrovni 69 eur.

Vlastnosti produktu:
– Trieda: ATX Mid Tower
– Kompatibilita s matičnými doskami: Štandardné ATX / Micro ATX
– Kompatibilita s napájacími zdrojmi: Štandardné ATX / ATX 12V
– Kompatibilita s grafickými kartami: Karty so šírkou do 290 mm
– Rozširujúce sloty: 7
– Pozície:
* Externé: 4x 5,25 „, 1x 3,5″
* Interiér: 5x 3,5 “
* Dodatočné pozície pre 5,25″, 3,5″ alebo 2,5″ mechaniky/disky
– Počet pozícií pre ventilátory: 7 (5 ventilátorov v balení)
* Bočné: 2x 80 mm
* Horné: 2x 120/140 mm
* Predný: 1x 120/140 mm
* Zadný: 1x 120 mm
* Dolný: 1x 120/140 mm
– Akrylové okno na bočnom paneli
– Rozhranie: 2x USB 2.0, 2x USB 3.0, 1x mikrofón, 1x slúchadlá
– Rozmery: 260x498x525 mm
– Materiál: plast, oceľ