Ideálna spoločnosť na podvod súčasnosti a ako pripraviť ľudí o peniaze.

Spoločnosť sa dnes už nazýva Packeta a toto sú jej skutočné webové stránky. Nedajte sa oklamať. Emailová správa už tradične prichádza s požiadavkou na akciu keďže hovorí o zadržanom balíku v sklade Zásielkovni s cieľom vyvolať vo vás zvedavosť a donútiť vás konať.

Spomedzi všetkých emailov, ktoré prúdia do našich schránok s cieľom pripraviť nás o peniaze je tu ďalší falošný email, tento zdanlivo patrí Zásielkovni. Vzhľadom na narastajúci počet zásielok, ktoré odosielame alebo prijímame, je tento podvod ideálny. Neprináša nič nové a kopíruje staré zaužívané zvyky, ako vás donútiť zadať číslo kreditnej karty do formulára na falošnej internetovej stránke.

zasielkovna podvodZdroj: TOUCHIT
Falošný email zo Zásialkovne

Podobnosť so skutočnými mailom je veľmi vysoká správa obsahuje sledovacie číslo ako aj českú lokalizáciu. Argument, že využívate slovenskú Zásielkovňu neobstojí, keďže čeština je nám geograficky a historicky veľmi blízka a tak správu budú mnohí považovať za legitímnu.

Vyskúšali sme tento podvod za vás a kliknutie na tlačidlo Naplánujte dodávku vás nasmeruje na falošnú stránku tejto spoločnosti. Už letmý pohľad na riadok s adresou napovie, že rozhodne nejde o českú doménu a už vôbec nie o stránku Zásielkovne hoci je v českej a viac ako desiatich lokalizácií.

zasielkovna podvodZdroj: TOUCHIT
Všimnite si úplne iný názov stránky a taliansku doménu

Nepodarilo sa nám prepnúť na slovenčinu, aby sme zistili koľko bude zásielka stáť v eurách. V českých korunách je to celkom 99 CZK. Jediné čo treba urobiť, je zadať údaje vašej platobnej karty aj s CVC kódom na zadnej strane.

Správa sama o sebe nepredstavuje vysoké bezpečnostné riziko, neblokuje ju ani prehliadač ako škodlivú. Riziko je v tom, že ide o bežný postup ako z vás vylákať údaje vašej kreditnej karty.

Odporúčame správu vymazať a nevenovať jej ďalšiu pozornosť.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.