Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

HMD Global dodržiava sľub dodávať najnovší softvér a poskytuje vývojárom (a nielen im) možnosť optimalizovať svoje aplikácie pre Android Q

Spoločnosť HMD Global, výrobca telefónov Nokia, dnes oznámila dostupnosť Android Q Beta pre cenami ovenčený smartphone Nokia 8.1. Umožňuje tak vývojárom testovať a optimalizovať svoj softvér pre nadchádzajúce verzie operačného systému Android. Výrobca pokračuje vo svojom sľube dodávať najnovšie inovácie spoločnosti Google vývojárom a robí svoje zariadenia stále lepšími.

Program Nokia phones developer preview odštartoval vlani s beta verziou Android 9 Pie pre telefón Nokia 7 plus. Teraz umožňuje vývojárom navrhovať, testovať, zlepšovať a pripravovať svoj softvér pre získanie certifikácie Obchod Play skôr, než bude dostupná verzia systému Android Q.

Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global sa vyjadril:Možnosť testu beta verzie systému Android pre Nokia 7 plus zaznamenala obrovský úspech. Viac ako desať tisíc vývojárov spolupracovalo na optimalizácii svojich aplikácií pre Android 9 Pie. So systémom Android Q plánujeme pokračovať v stopách predchádzajúceho testovania a chceme zabezpečiť vývojárom jednoduchý a včasný prístup pre dizajn ich aplikácií.“

„Prínos nášho programu Beta Labs znamenal okrem iného to, že telefóny Nokia boli aktualizované na Android 9 medzi vôbec prvými, a to aj u cenovo dostupnejších modelov. Vďaka účasti v programe Android developer preview s modelom Nokia 8.1 chceme pokračovať v plnení prísľubov neustále zlepšovať naše telefóny a dodávať im okamžite ten najaktuálnejší možný softvér. Našou prioritou je zabezpečiť fanúšikom jednoduchý prechod na najnovšiu verziu operačného systému Android s telefónom, ktorý sa neustále vyvíja v čase.”

Android Q okrem iného poskytne používateľom väčšiu kontrolu nad svojimi dátami napríklad v prípade aplikácií požadujúcich prístup k polohe zariadenia a ďalšie vylepšené funkcie pre ochranu osobných údajov. Medzi ne patria aj obmedzené spúšťanie aplikácií na pozadí a pravidelné aktualizácie s cieľom lepšie chrániť citlivé informácie v zariadení.

Zákazníci sa môžu tešiť na vylepšené ovládanie v podobe gest, ktoré využije výhod dnešných edge to edge displejov či na tmavý motív prostredia systému, ktorý šetrí nielen oči, ale aj batériu.

Rovnako ako u Android 9 Pie developer preview nemajú členovia prístup len k Android Q Beta testovaniu, ale môžu tiež zdieľať svoje nápady a spolupracovať pomocou fóra s komunitou. Vývojový tím spoločnosti HMD Global bude aj naďalej poskytovať komunikačný kanál pre spätnú väzbu v 16 jazykoch. Ten bude integrovaný priamo do samotnej testovacej verzie systému pre čo najrýchlejšie zadanie a vybavenie návrhu.

Tento program poskytne neoceniteľnú spätnú väzbu pre analýzu chýb naprieč širokou geografickou a kultúrnou základňou používateľov, čo spoločnosti Google pomôže v budovaní konečnej podoby operačného systému Android Q pre koncových používateľov.

Majitelia Nokia 8.1 môžu navštíviť stránky https://www.nokia.com/phones/en_int/developer/ a zapojiť sa do testovacieho programu.

Značky: