Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 20. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Kde sa bude zavádzať digitálne euro? Pozrite si mapu krajín

Nielen členské štáty, ale aj ostatné svetové štáty sa pripravujú na zavedenie vlastnej digitálnej meny. V niektorých prípadoch ako v prípade ruského digitálneho rubľa ide o samostatnú aktivitu, ktorá však môže byť kompatibilná aj s inými platformami digitálnej meny. Tým, že ide o voľne povedané jednotky a nuly, je prepojenie systémov podstatne jednoduchšie. Na stránke CBDC Tracker sa dozviete, v akom štádiu sú jednotlivé krajiny v zavádzaní digitálnej meny.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Čo robiť ak váš Xiaomi už dlho nezískal aktualizáciu? Nasledujte tieto tipy

Keď si kupujete smartfón, pravdepodobne si volíte zariadenie aj podľa toho, ako dlho ho budete môcť využívať. Dôležitá je pritom aj používateľská podpora, ktorá je v dnešnej dobe častokrát na úrovni 3 a viac rokov. Aj čínske Xiaomi zvyčajne sľubuje 3 veľké aktualizácie Androidu spolu so 4 rokmi bezpečnostných aktualizácií, najmä teda pri novších modeloch.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Klikli sme na podvodný email a vyplnili sme bankové údaje. Čo sa stalo?

Na webe TOUCHIT.sk pravidelne informujeme o všemožných podvodných emailoch a upozorňujeme na to, aby ste boli obozretní, čo máte kontrolovať a na čo si máte dávať pozor. Aj napriek tomu sme sa stali obeťou podvodného emailu aj my v redakcii.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Samsung Galaxy S25 Ultra čakajú zásadné zmeny

Telefóny Samsung Galaxy Ultra každoročne patria k najlepším fotomobilom na trhu, k čomu im výrazne pomáha zostava štyroch fotoaparátov na čele s dvoma teleobjektívmi. Hoci tie sa Samsung rozhodol v modeli Galaxy S24 Ultra vybaviť 3× a 5× priblížením, tak jeho predchodcovia disponovali až 10× teleobjektívom. 

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Wear OS 5 oficiálne: Väčší dôraz na výdrž batérie a zdravotné a fitnes funkcie

Hodinky so systémom Wear OS sa tešia v posledných rokoch čoraz väčšej popularite. Dôvodom je určite aj fakt, že na tento systém prešiel Samsung a jeho hodinky od modelu Galaxy Watch4 bežia práve na Wear OS. A v posledných mesiacoch sa pridali ďalší výrobcovia ako Xiaomi či OnePlus.

Google teraz oznámil najnovšiu verziu systému Wear OS5. generáciu, ktorá je aktuálne dostupná v testovacej verzii pre vývojárov. Pre širokú verejnosť bude k dispozícii pravdepodobne už v lete spoločne s hodinkami Galaxy Watch7.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Subaru WRX Sportwagon: Unikátne kombi, ktoré sa začne predávať koncom roka

Už vám tečú sliny? Tak si ich, prosím, utrite a kochajte sa iba fotkami. Toto unikátne a nepochybne skvelé auto bude zatiaľ k dispozícii iba v Mexiku. A to je veľká škoda, nakoľko by si jednoznačne našlo aj v našich končinách silnú základňu fanúšikov, resp. záujemcov. Kombi verzie rôznych áut u nás ešte úplne nevymreli, ale je ich stále menej, no takéto unikáty tu až na pár mohykánov nenájdeme. Subaru s prívlastkom WRX je legendou bez akýchkoľvek pochybností a keď sa toto spojí s praktickou karosériou, vhodnou pre rodinu alebo voľnočasové aktivity, tak získate takmer dokonalé auto, s ktorým bude zaručená zábava.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: