Spoločnosti vivo a ZEISS uzavreli strategické partnerstvo.

Čínske vivo má 29. decembra predstaviť novú vlajkovú sériu X60. Počas predstavenia sme mali spoznať aj podrobnosti ohľadom novej spolupráce s výrobcom objektívov ZEISS. Dnes však tieto dve spoločnosti oficiálne oznámili svoju spoluprácu. 

Vzniknutý projekt vivo ZEISS Imaging Lab bude zahŕňať spoločný výskumný a vývojový program zameraný na vývoj inovatívnych riešení pre fotoaparáty mobilných zariadení. Program bude dohliadať na spoločný vývoj a spoločné inžinierstvo optických komponentov pre budúce vlajkové lode vivo.

Spoločnosť vivo už má po celom svete niekoľko výskumných a vývojových centier zameraných na technológie fotoaparátov, ktoré majú celkovo viac ako 700 zamestnancov. Teraz však môže využiť desaťročia skúseností spoločnosti ZEISS vo vývoji optiky a optoelektroniky.

Prvý produkt partnerstva vivo/ZEISS bude predstavený za pár dní. Bude ním séria vivo X60 s objektívmi ZEISS Vario-Tessar s antireflexnou vrstvou T*. Fotoaparát X60 použije na vykreslenie bokeh aj algoritmy 3D PoP od ZEISS. 

Technológia fotoaparátu vyvinutá spolu so spoločnosťou ZEISS bude prémiovou funkciou aj pre budúce vivo generácie telefónov vyššej triedy.

Vivo Zeiss

Zdroj: ZEISS

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

iPhone 12 Pro vs. iPhone 11 Pro: Všetko, čo potrebujete vedieť + fototest

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.