Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Prihlasovanie do tohtoročnej výzvy je ukončené! Do výzvy Fondu SK-NIC 2021 pre malé projekty sa tento rok prihlásilo 176 projektov. Počet žiadostí dosiahol minulý rok rekord a tento ročník tiež obohatilo množstvo nových nápadov! Žiadatelia využili príležitosť do poslednej sekundy. Posledná žiadosť prišla 15. júla o 23:59.

  • Najväčší záujem o podporu bol opäť z oblasti vzdelávania prostredníctvom informačno-komunikačných technológií (až 71% žiadostí),
  • 19% žiadostí prišlo z oblasti podpory ekonomiky malých a stredných podnikov,
  • k novej téme, o potláčaní falošných správ a konšpirácií na internete, bolo evidovaných 10% žiadostí. Je to veľký úspech, keďže táto téma je v súčasnosti veľmi aktuálna.

Aktuálne už prebieha prvé kolo hodnotení, kedy sú žiadosti kontrolované po formálnej stránke. Následne sú postúpené hodnotiteľom a posudzované podľa vopred schváleného mechanizmu a víťazné projekty získajú finančnú podporu z Fondu SK-NIC.

Aj tento rok bolo vo výzve vyčlenených okrúhlych 100 000 EUR!

O finančnú podporu sa uchádzali inštitúcie z celého Slovenska, ako napríklad občianske združenia, neziskové organizácie, vzdelávacie inštitúcie, fyzické osoby či obce.

„To, že bol najvyšší záujem o tému vzdelávania prostredníctvom IT nebolo prekvapivé. Všetkých potešilo, že bola opäť vybraná téma, ktorá v súčasnosti rezonuje nielen slovenským internetom! Veríme, že to podporí vznik iniciatív, ktoré nám pomôžu lepšie sa chrániť,” povedal Peter Bíro, riaditeľ spoločnosti SK-NIC.

Značky: