Aktualizačná politika Xiaomi odkazuje na to, ktoré modely získajú aktualizáciu na HyperOS.

Operačný systém Xiaomi HyperOS je aktuálne veľmi rozoberanou témou medzi používateľmi Xiaomi, Redmi aj POCO smartfónov. Ide totiž o náhradu za nadstavbu MIUI, ktorá dlhé roky tvorila základ smartfónov práve z dielne čínskeho giganta. Poslednou veľkou verziou MIUI bola MIUI 14, po ktorej sa koncom minulého roka začala šíriť aktualizácia na Xiaomi HyperOS aj v Európe v rámci prvých smartfónov.

Túto aktualizáciu sme si nainštalovali do smartfónu aj my v redakcii a tiež zhrnuli naše prvé dojmy. Treba však spomenúť, že nie každý používateľ zatiaľ svoj telefón aktualizoval, keďže primárne získali aktualizáciu drahšie a novšie modely. Chcete si však overiť, či získa aj váš telefón aktualizáciu na túto verziu systému? Mali by ste spĺňať tieto požiadavky.

Pri Xiaomi HyperOS závisí od vašej aktuálnej verzie systému

Keď Xiaomi oznámilo, že sa posnaží aktualizovať čo najviac svojich smartfónov na Xiaomi HyperOS, tak sa viacerí majitelia potešili. Čínsky gigant totiž oznámil, že najstarším podporovaným smartfónom pre nový systém je Mi 10, resp. celý modelový rad smartfónov Mi 10. Aj tieto modely z roku 2020 získajú tento rok najnovší systém, čo mnohí majitelia týchto smartfónov ani nečakali. Treba tu však rátať s tým, že ide o sériu vlajkových lodí z roku 2020, nie všetky telefóny z tohto roku teda aktualizáciu získajú.

Xiaomi HyperOSZdroj: Xiaomi
Xiaomi HyperOS

Či váš model získa aktualizáciu na Xiaomi HyperOS teda záleží najmä od operačného systému, ktorý aktuálne v telefóne máte. Čínska spoločnosť totiž vytvorila systém Xiaomi HyperOS postavený na verzii Androidu 13 a 14. Neexistuje a ani nebude existovať žiadna verzia postavená na staršom Androide 12, čo vylučuje aktualizáciu viacerých starších telefónov.

Keďže najstaršou verziou, ktorá bude spojená so Xiaomi HyperOS je tak Android 13, tak majitelia telefónov s týmto systémom majú možnosť aktualizácie takmer istú. Naopak používatelia, ktorí doteraz neobdržali aktualizáciu ani na Android 13 nemajú šancu, že do ich telefónu Xiaomi HyperOS príde. V súčasnosti sa čínsky gigant nachádza v druhej vlne aktualizácií smartfónov, ktorá potrvá až do konca tohto polroka. V nej by sa mali nachádzať novšie lacnejšie modely a tiež staršie vlajkové lode, pričom je možné, že už v blízkej dobe aktualizáciu obdrží aj modelový rad Mi 10 a Mi 11.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.