Google zmenil spôsob synchronizácie.

Spoločnosť Google z času na čas spraví síce nenápadné, ale za to zásadné zmeny v spôsobe fungovania aplikácií, ktoré zneistia veľké množstvo používateľov. Jednou takou zmenou je aj nový spôsob synchronizácie kontaktov, ktorý pri nesprávnom nastavení nebude vo vašom telefóne s Androidom zobrazovať všetky kontakty korektne.

Portál PhoneArena informuje, že táto zmena môže pri nesprávnom postupe skutočne úplne vymazať vaše kontakty z telefónu. Dobrou správou pritom je, že o tieto kontakty ste celkom neprišli, pretože stále zostávajú bezpečne uložené v cloude. Táto zmena je súčasťou aktualizácie Služby Google Play z 24. mája (23.20). 

Aktualizácia so sebou prináša jednu zásadnú zmenu, ktorá sa týka synchronizácie kontaktov z telefónu s Kontaktmi Google. Jej vypnutie má totiž za následok odstránenie všetkých predtým synchronizovaných položiek z vášho telefónu s OS Android.

V predchádzajúcich verziách však ani vypnutá synchronizácia nemala vplyv na zoznam kontaktov uložených v telefóne, pretože tie tam boli uložené bez ohľadu na to, či bola synchronizácia zapnutá alebo vypnutá. Jediným negatívom tohto nastavenia, teda vypnutia synchronizácie, bolo iba to, že novopridané kontakty sa z telefónu nesynchronizovali do cloudu, a v prípade poškodenia telefónu ste riskovali ich stratu.

Nová aktualizácia služieb Google Play teda mohla v niektorých prípadoch spôsobiť, že v prípade vypnutej synchronizácie sa vám synchronizované kontakty prestali v telefóne zobrazovať, avšak nemusíte sa báť, neprišli ste o ne. K vyriešeniu problému totiž postačí, ak znovu zapnete synchronizáciu kontaktov v nastaveniach účtu Google. Ďalšou možnosťou ako okamžite pristupovať ku všetkým kontaktom je cez web stránku contacts.google.com

Majte však na pamäti, že v predvolenom nastavení je prepínač synchronizácie kontaktov zapnutý. To znamená, že ak ste v minulosti synchronizáciu nevypínali, nové zmeny si ani nevšimnete.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.