Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Hráči FC Barcelona budú odteraz jazdiť na individualizovaných automobiloch CUPRA.

  • Clément Lenglet, Miralem Pjanić, Sergiño Dest a Pedri sú niekoľkí zo 16 hráčov, ktorí dostali svoje nové vozidlá
  • Automobily hráčom odovzdal Antonino Labate, riaditeľ CUPRA pre stratégie, rozvoj a prevádzku
  • Kreatívny fotograf Jordi Koalitic fotografoval hráčov s ich autami

Po zoznámení sa so svetom značky CUPRA a nakonfigurovaní si svojich vlastných verzií modelov mladej španielskej značky si hráči futbalového klubu FC Barcelona prevzali svoje individualizované vozidlá v areáli Ciutat Esportiva Joan Gamper. Oficiálny automobilový partner a partner mobility legendárneho futbalového klubu odovzdal jeho hráčom nové automobily na podujatí, na ktorom sa okrem 16 hráčov zúčastnil aj Antonino Labate, riaditeľ CUPRA pre stratégie, rozvoj a prevádzku.

Bosenský stredopoliar Miralem Pjanić a francúzsky obranca Clément Lenglet, mladí hráči Óscar Mingueza a Ronald Araújo ako aj Pedri, Francisco Trincão a Sergiño Dest sú hráči, ktorí sa odteraz môžu tešiť zo svojich nových automobilov CUPRA. Títo hráči dostali príležitosť zúčastniť sa na aktivite, organizovanej značkou CUPRA v tréningovom centre klubu, kde si mohli digitálne individualizovať vozidlá podľa svojich želaní.

Značka CUPRA im na to poskytla svoj kompletný modelový program, vrátane exkluzívne navrhnutého a vyvinutého modelu CUPRA Formentor, dvoch verzií modelu CUPRA Leon ako 5-dverový hatchback a kombi Sportstourer, ako aj modelu CUPRA Ateca. Futbalisti FC Barcelona si prevzali svoje automobily a zúčastnili sa na fotoprodukcii, ktorú realizoval kreatívny fotograf Jordi Koalitic.

„CUPRA a FC Barcelona majú ambíciu spoločne z Barcelony osloviť novú generáciu záujemcov. Obidvaja sa vydávame do novej éry plnej optimizmu a ambícií pri zachovaní nášho osobitého štýlu a imidžu vrcholového športu. Chceme, aby sa táto globálna aliancia stala impulzom pre zmenu, preto sme  hrdí, keď vidíme, že hráči sú takí angažovaní a vychutnali si zážitok zo značky CUPRA. Teraz budú môcť vďaka svojim novým automobilom CUPRA jazdiť, žiť a cítiť sa inak,“ vysvetlil Antonino Labate, ktorý slávnostne odovzdal kľúče od automobilov hráčom FC Barcelona.

Jordi Koalitic a jeho brat Arnau sú aktuálne najvplyvnejší online fotografi na celom svete, s vyše 26 miliónmi sledovateľov. Po fotografovaní Jordi Koalitic povedal: „Inšpirácia na fotografovanie týchto obrázkov je plne v súlade s obsahom, ktorý v poslednej dobe tvoríme pomocou mobilného telefónu na vytváranie kreatívnych prechodov a hru s efektmi pomocou každodenných predmetov.

V tomto prípade sme pomocou zrkadla vytvorili optický efekt a koleso automobilu ako prechod. Z koncepčného hľadiska si tento obsah kladie za cieľ sprostredkovať a reflektovať dualitu osobností, ktoré má futbalista, pričom ukazuje jeho športovú aj osobnú stránku, ako aj prepojenie obidvoch osobností s jeho individuálnym modelom CUPRA.“

CUPRA Formentor, favorit hráčov

Väčšina futbalistov sa rozhodla pre oficiálny automobil FC Barcelona, ktorým je CUPRA Formentor. Stredopoliar Miralem Pjanić si ho vybral vo farbe Magnetic Tech Matt vo verzii s motorom 2.0 TSI s výkonom 228 kW (310 k). Aj jeho spoluhráči Pedri, Francisco Trincão, Martin Braithwaite, Sergiño Dest, Riqui Puig a Óscar Mingueza sa rozhodli pre rovnakú konfiguráciu. Gerard Piqué si tiež objednal rovnakú farbu a rovnaký motor a svoje vozidlo dostane onedlho.

Obranca Ronald Araújo si vybral farbu Desire Red a takisto benzínový motor s výkonom 228 kW (310 k). Globálny ambasádor značky CUPRA Marc-André ter Stegen na digitálnom podujatí k tretím narodeninám značky oznámil, že sa rozhodol pre Formentor vo farbe Magnetic Tech Matt s pohonom plug-in hybrid s výkonom 180 kW (245 k), ktorý poskytuje športové jazdné výkony v kombinácii s nízkym zaťažovaním životného prostredia.

Model CUPRA Formentor je k dispozícii so širokým portfóliom motorov, vrátane dvoch agregátov plug-in hybrid a ako špeciálny limitovaný model aj s benzínovým päťvalcom 2.5 TSI s výkonom 287 kW (390 k). Tento vysoko výkonný crossover je pomenovaný po známom myse na ostrove Mallorca a kombinuje aktuálny dizajn v palete deviatich farieb karosérie so sofistikovaným interiérom vysokej kvality, ako aj vysokou úrovňou digitálnej konektivity vďaka online službám CUPRA Connect, umožňujúcim kontrolovať a  ovládať niektoré funkcie vozidla na diaľku prostredníctvom smartfónu.

Obrancovia FC Barcelona Clément Lenglet a Junior Firpo už používajú nový model CUPRA Ateca vo farbách Crystal Black, respektíve Rodium Grey. Tento model bol prvým automobilom predstaveným pod značkou CUPRA pri jej premiére pred troma rokmi a teraz má modernizovaný dizajn. So svojim štvorvalcom 2.0 TSI s výkonom 221 kW (300 k) toto kompaktné SUV predstavuje unikátnu ponuku od momentu jeho uvedenia na trh a významne sa podieľal na raste predaja značky CUPRA v Európe i na zámorskom trhu – v Mexiku.

Globálna aliancia

V roku 2019 značka CUPRA a futbalový klub FC Barcelona spojili sily v rámci päťročnej globálnej aliancie. Vďaka tejto inovatívnej dohode sa značka CUPRA stala exkluzívnym oficiálnym automobilovým partnerom a partnerom mobility a jedným z globálnych oficiálnych partnerov futbalového klubu. Dve organizácie budú spolupracovať s cieľom posilniť imidž mesta Barcelona na celom svete, propagovať talent a inovácie, ako aj vytvárať jedinečné zážitky pre ich globálnu komunitu fanúšikov.

Značky: