Spoločnosť OM Digital Solutions GmbH oznamuje príchod nového systémového fotoaparátu Micro 4/3 s označením Olympus PEN E-P7.

Ide o klasický dizajn fotoaparátov Olympus PEN z dielne Yoshihisa Maitaniho a je vybavený množstvom fotografických funkcií, ako je výber prednastavených farebných profilov, 20-megapixelový snímač Live MOS a 5-osová stabilizácia obrazu zabudovaná už v tele. Fotoaparát PEN E-P7 umožňuje zachytiť okamihy vlastným štýlom a netradične.

Poctivý dizajn

Nájdete tu detailne spracované hliníkové predné a zadné voliče. Telo váži 337 gramov a v kombinácii so štandardným objektívom M.Zuiko Digital ED 14-42 mm F3,5-5,6 EZ váži len 430 gramov. Dá sa tak ľahko prenášať.

Olympus PEN_E-P7

Olympus PEN_E-P7

Kombinácia 20-megapixelového snímača Live MOS, výkonného obrazového procesora TruePic VIII a objektívov M.Zuiko zaručuje kvalitu obrazu. Fotoaparát PEN E-P7 je vybavený 5-osovou elektromagnetickou stabilizáciou obrazu v tele, ktorá poskytuje až 4,5 stupňa kompenzácie bez rozmazania. K dispozícii je automatické kontinuálne zaostrovanie a rýchly režim detekcie tváre/očí. Tie pochádzajú z profesionálnych modelov radu OM-D a teraz sú súčasťou tohto zariadenia s retro dizajnom. Systém dokáže sledovať tváre aj zboku alebo pri rôznom naklonení hlavy.

Ovládanie farebných profilov dotykom prsta

Špeciálny prepínač farebných a mono profilov na prednej strane fotoaparátu E-P7 umožňuje výber štandardného farebného režimu alebo farebných a mono profilov a ich efektov. Prepínač farebných profilov je vhodný na kreatívne vytváranie záberov s možnosťou nastavenia 12 farieb v rozsahu 10 stupňov sýtosti. Prednastavené profily simulujú analógový vzhľad filmu, efekty farebných filtrov a efekty filmového zrna v režime monochromatického profilu. K dispozícii sú aj umelecké filtre Olympus. Pomocou posuvníka na displeji potom môžete jemne doladiť úroveň účinku jednotlivých filtrov.

Olympus PEN_E-P7

Olympus PEN_E-P7

Ďalšie funkcie

– Integrované pripojenie WiFi a Bluetooth

Pripojte sa a zdieľajte pomocou zabudovaného WiFi a Bluetooth a aplikácie OI.Share a automaticky prenášajte fotografií do smartfónov a tabletov s iOS a Android. Táto aplikácia tiež umožňuje použiť inteligentné zariadenie ako diaľkové ovládanie fotoaparátu E-P7.

– Univerzálny výklopný LCD displej
Ďalšia kreativita je možná aj vďaka výklopnému displeju LCD, ktorý umožňuje fotografovať z rôznych uhlov, napríklad zo zeme, od pása alebo v režime selfie.

– Pokročilé fotografické režimy
Rýchlo vyberáte fotografické techniky, ako je viacnásobná expozícia, režimy dlhej expozície (živý čas, živá kompozícia), panoráma atď.

– Stabilizované video 4K
Umožňuje plynulé nahrávanie videa v rozlíšení 4K z ruky a to vďaka 5-osovej stabilizácii obrazu v tele.

– Nabíjanie cez USB

PEN E-P7 bude k dispozícii v druhej polovici júna 2021 v dvoch farebných variantoch, bielej alebo striebornej. Bude sa predávať za 925 eur v balení s objektívom M.Zuiko Digital ED 14-42 mm F3,5-5,6 EZ. Registráciou fotoaparátu na stránke mujolympus.cz získate predĺženie záruky na šesť mesiacov.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.